СВЕТСКИ РАГБИ УВОДИ ПРОБНА ПРАВИЛА ОБАРАЊА ЗА ЈУНИОРСКИ МОНДИЈАЛ

ЈУНИОРИ У АКЦИЈИ
ЈУНИОРИ У АКЦИЈИ

Светски рагби одлучио је да на предстојећем Светском купу за момке до 20 година старости које ће се играти од краја маја до средине јуна у Француској, примени привремена правила која ће се односити на ограничење висине и начина приликом обарања противника, а у циљу спречавања повреда, поготово потреса мозга.

Тест правила, која подржавају сви савези земаља учесница Светског купа и Трофеја, а која ће пробно примењивати Светски рагби на јуниорском мондијалу, примораће играча који обара да то учини ниже, тиме што ће морати да се савије у струку пред контакт са противником уз видљиво савијање у коленима такође.

Судије, делегати и остали званичници на мечевима, било за време утакмице или после по завршетку и прегледу сусрета, издаваће упозорења играчима који не примењују технику и иду високо у обарање или у контакт са противником, а судије ће их упозоравати на терену.

Играчу коме се два пута изда упозорење због великог броја учињених казни, обарања које је проузроковало потрес мозга, високо обарање које је пропуштено на утакмици а уочено прегледом снимка, и очигледног и намерног контакта главом у главу или раменом у главу, аутоматски ће бити суспендован једу утакмицу са правом жалбе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.