КАСТР НА ПРЕСТОЛУ ФРАНЦУСКЕ

ШАМПИОНИ: рагбисти Кастра
ШАМПИОНИ: рагбисти Кастра

У великом финалу најперстижнијег европског првенства, француског Топ 14 доказало се да жеља, воља и велико срце могу више од пара. Фаворизовани Монпеље је на терену стадиона Француска у предграђу Париза Сен Денију, претрпео пораз 29:13 (19:6) од Кастр Олимпика који је крунисан у новог шампиона Француске. 

Нико сем навијача Кастра није давао велике шансе клубу у окршају са Монпељеом. Олимпик је завршио лигашки део првенства на шестом месту и за противника у мечу за титулу шампиона имали су спортски колектив са далеко већим буџетом који је после 26. кола Топ 14 био на врху табеле.

Ипак да се новцем ипак не може купити све потврдило се у случају Кастра.

Веома фокусирано су ушли у сусрет и повели први казном Бенџамина Урдапилета. Шутери екипа су замењивали казне до пред крај првог полувремена када је Жулијен Думора постигао први есеј на утакмици а Беннџамин Урапилет трансформисао полагање аријера, док су за Монпеље поене до паузе укњижили Руан Пинар и Френсис Стејн из казни.

Једини есеј у финалу рагбиста клуба који се још увек није окитио титулом шампиона, је био казнени јер су противници обарали мол који је напредовао ка гол линији, и то у тренутцима када је Кастр био са играчем мање због жутог картона Лука Жакеа, чиме су се вратили у трку за титулу.

Међутим, још једна успешно изведена казна Аргентинца у редовима Олимпика наговестила је велико славље у Кастру и на делу трибина Стад Франса које су попуниле њихове присталице.

Потврду оствајања ттуле шампиона Француске донело је полагање Стива Мафија. Тонганац је подигао лопту из рака и пренео је у есеј простор Монпељеа а Беннџамин Урапилет је поново био прецизан из трансформације за коначних 29:13.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.