ПОЗНАТИ ПОЛУФИНАЛИСТИ ЧЕЛИНЏ КУПА

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Питер Бетхам постиже један од три есеја против Светаца
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Питер Бетхам постиже један од три есеја против Светаца

У викенду за нама одиграла су се и четврфинала Челинџ купа. У петак су Сејл Шаркси били бољи Конехта 20:10 (20:3). У суботу су Харлеквинси надиграли Вустер Вориорсе 18:16 (8:5), односно Ла Рошел Бристол Берсе 39:15 (29:10) док је у недељу  Клермон савладао Нортхемптон Сеинтсе 61:38 (22:3).

О првом четврфиналу Челиџ купа и слављу Сејл Шаркса против ирског Конехта смо Вас извесили раније а извештај можете прочитати овде.

Тријумф Харлеквинсима у окршају са земљацима из енглеског Премијершипа донео је Деметри Катракилис прецизним казненим ударцем у 76. минуту за преокрет, вођство и коначно победу 18:17 на стадиону Сиксвејс Вустер Вориорса.

Ла Рошел је био умешнији од Бристол Берса на терену стадиона Марсел Деландр пред 15.000 гледалаца постигавши пет есеја од којих је један био казнени док су Медведи из Бристола поентирали два пута преко бившек Ол блекса Стивена Луатуе и Пирса О` Конора у последњем минуту меча.

На стадиону Марсел Мишелин само је један поен недостајао да их буде 100 у последњем четвртфиналу Челинџ купа у сезони 2018/2019. Победнички Клермон, у чијим редовима су чак двојица играча завршила меч са хет триком, их је укњижио 61. По три полагања су на своје име ставили Питер Бетхам и Дамијен Пинад док се једном у листу стрелаца уписао Тим Нани Вилијамс а судија Џорџ Кленси је досудио и казнени есеј за домаћине.

Код Светаца из Нортхемптона поентирали су Еши Туала, Лунтер Бурел, Алекс Мичел, Алекс Мун и Рори Хачинсон који је био прецизан и из свих пет претварања док је Дан Бигар постигао поене из казне што није било довољно да се избегне пораз 61:38.

РЗУЛТАТИ ЧЕТВРФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

СЕЈЛ ШАРКС – КОНЕХТ 20:10 (20:3)

ВУСТЕР ВОРИОРС – ХАРЛЕКВИНС 16:18 (5:8)

ЛА РОШЕЛ – БРИСТОЛ БЕРС 39:15 (29:10)

КЛЕРМОН – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС 61:38 (22:3)

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

КЛЕРМОН – ХАРЛЕКВИНС

ЛА РОШЕЛ – СЕЈЛ ШАРКС

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.