ПОЛИЦИЈА У ЈАПАНУ УПОЗОРЕНА НА НАВИЈАЧЕ

ЗЕМЉА ИЗЛАЗЕЋЕГ СУНЦА ДОЧЕКУЈЕ РАГБИ СВЕТ. ФОТО: World Rugby/Getty Images
ЗЕМЉА ИЗЛАЗЕЋЕГ СУНЦА ДОЧЕКУЈЕ РАГБИ СВЕТ. ФОТО: World Rugby/Getty Images

Остало је мање од пет месеци до почетка деветог светског купа који ће се од 20. септембра до 2. новембра играти у Јапану, а организатори Мондијала имал су више разговора са полицијом земље домаћина упозоривши и предложивши како да се опходе са навијачима који ће доћи из целог света.

Опште је позната чињеница да су рагби и пиво две нераздвојне ствари, поготово када су навијачи упитању. У тој комбинацији није тешко доћи до закључка да ће сигурно бити веома гласног и раскалашног понашања љубитеља спорта са лоптом јајастог облика, поготово оних са Британских острва.

Јапанци као веома смирен, сталожен, културан и дисциплинован народ сигурно није навикао на такве појаве. Сигурно је да ће навијачи испијати много пива и бити веома гласни али такође је сигурно да неће тиме угрозити ничију безбедност. Ипак, дисциплиновани Јапанци, поготово полиција неће баш са одушевљењем гледати на пијане и гласне присталице рагбија којих се очекије долазак око 400.000.

У циљу приближавања “два света” организатори Светског купа имали су неколико састанака са челним људима градова домаћина и са полицијом како би им предочили са чиме се ће се сусрести у току смотре најбољих репрезентација планете.

Мјак Рајт, извршни организациони директор Мондијала рекао да су “упозорили” градове у којима ће се играти утакмице да ће бити преплављени навијачима из целог света који је ће пити велике количине алкохола али да ће бити позитивна атмосфера и се добро снабдеју залихама пива

Дипломате из две неименоване амбасаде, изразили су стрепњу да би домаћа полиција можда могла имати оштар и груб приступ али је Мајк Рајт који је такође и технички саветник Међународног олимпијског комитета је рекао да су у разговору са представницима полиције замолили чуваре реда и мира да имају благ приступ навијачима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.