ФАНТАСТИЧНИ ЈАПАН ОСТВАРИО САН

ИСТОРИЈСКА ПОБЕДА У ЈОКОХАМИ: рагбисти Јапана славе са публиком.
ИСТОРИЈСКА ПОБЕДА У ЈОКОХАМИ: рагбисти Јапана славе са публиком.

У одлучујућој утакмици за пласман у нокаут фазу Светског купа у Јапану, домаћа селеција је успела да оствари историјсу победу, савладавши и Шкотску 28:21 (21:7) на Међународном стадиону у Јокохами и као првопласирана из групе А избори прво учешће у четвртфиналу смотре најбољих репрезентација планете.

После Русије, Ирске, Самое пала је и храбра Шкотска чиме су Трешњици цветови праавдали епитет Убице дивива стечен незаборавноом победом против Јужне Африке на Мондијалу у Велсу и Енглеској 2015.

Изузетном пожтрвованошћу, борбом али вештином којом су чак превазилазили и сопствене могућности јер су успевали да изведу невероватна додавања и ухвате лопте које у „нормални“ случајевима сигурно не би, Јапан је сасвим заслужено и оправдано остварио и четврту победу у групи на опште одушевљење нације.

Међутим сам почетак меча није обећавао радовање домаћинима.

Шкоти су успели да украду лопту Јапанцимау раку, развили контра напад, издејствовали предност казне али је Фин Расел успео да пронађе рупу у одбрани Самураја и положи врло близу статива што је омогуило једноставну трансформацију Грегу Леидлоу за 7:0.

Кенки Фукуока је одлично прошао по левој страни терена, биооборен али приликом пада фантастично проиграо Котау Мацушиму које није било шетко да готово не ометан истрчи до есеја и положи лопту. Ју танура је успешним претварање донео изједначење домаћинима Мондијала.

Поново је крило Јапана пробило кроз средину рака, у наставку акције веома вештим додавањима приликом обарања створило одчину шансу коју је крунисао Кеита Инагаки есејем међу стативама. Отварачи домаћих није било тешко да буде прецизан за додатна два поена.

Алан Дел је скривио казну приликом склапања скрама а Ју Тамура је промаио гол. Међутим, отварач Самураја се искупио после трећег есеја својих саиграча. Овог пута у главној улози је био Кенки Фукуока.

 Лево крило је било довољно вешто али и срећно обзиром на непредвидивост одскока рагби лопте, да покупи шут Тимотија Лафаелеа кроз редове Шкота, прође Дарсија Грама и Стјуарта Хога који је успео само да лупи по згловоима приликом пада, што је оборило Кенкија Фукуоку али иза гол линије гостију.

На самом почетку другог полувремна Самураји су постигли и четвртзи есеј и тиме освојили и бонус бод јер је Кенки Фукуока најпре отео лопту из руку противника приликом контакта и истрчао до гол линије и поентирао други пут на мечу. Ју Тамура није имао проблем и за четврту успешну трансформацију.

Шкоти су успели да се врате у меч положивши преко десног стуба прве линије мелеа који се подигао лопту из рака и пробио одбрану, а Грег Леидлоу био успешан из перварања после есеја Вилијама Нила за 28:14

Приближили су се Шкоти одличним продором Џонија Греја кога је испратио Зандер Фаргусон, покупио оф лоуд игралча друге линије, прошао кроз још једног Јапанца и положио. Грег Леидлоу је трећом трансформацијом приближио госте на свега седам заостатка али ту је Јапан зуставио противника, окончао меч и обрадовао не само домаћу публику него сигурно и читав рагби свет.

лого

ЈАПАН – ШКОТСКА 28:21 (21:7)

Међународни стадион у Јокохами

Гледалаца: 70.000

Главни судија: Бен О` Кифи (Нови Зеланд)

Помоћници: Метју Рејнал (Француска), Метју Карли (Енглеска)

Судија у ТВ студију: Маријус Јонкер (Јужна Африка)

ЈАПАН: Кеита Инагаки, Шота Хорие, Џивон Ко, Лук Томпсон, Џејмс Мур, Мајкл Лич, Пиетер Лабушан, Казуки Химено, Јуката Нагаре, Ју Тамура, Кенки Фукуока, Рјото Накамура, Тимоти Лафаеле, Котаро Мацушима, Вилијам Тупоу

Ацуши Сакате, Исиели Накаџима, Асаели Аи Валу, Уве Хелу, Хендрик Туи, Фумиаки Танака, Рикија Мацуда, Риохеи Јаманака

ЕСЕЈИ: Котаро Мацушима (19`), Кеита Инагаки (26`), Кенки Фукуока (40`,  43`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ју Тамура (20`, 27`, 40+2`, 44`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ШКОТСКА:   Алан Дел, Фрејзер Браун, Вилијам Нил, Грант Гилдхрст, Џони Греј, Магнус Бредбури, Џејми Ричи, Блејд Томсон, Грег Леидлоу, Фин Расел, Дарси Грам, Сем Џонсон, Крис Харис, Томи Сејмур, Стјуарт Хог

Стјуарт Меканели, Гордон Рид, Зандер Фагерсон, Скот Камингс, Рајан Вилсон, Џорџ Хорн, Блер Кингхорн

ЕСЕЈИ: Фин Расел (7`), Вилијам Нил (50`), Зандер Фаргусон (55`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Грег Леидлоу (9`, 52`, 56`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.