БОСАНЦИ РАЗБИЛИ СЛОВАКЕ ЗА ПЛАСМАН У ВИШИ РАНГ

БРАВО: Рагбисти Босне у тријумфу пртив Словака за пласман у виши ранг.
БРАВО: Рагбисти Босне у тријумфу пртив Словака за пласман у виши ранг.

Репрезентативци Босне и Херцегоине декласиравши Словачку 48:15 (20:0) у сред Бартиславе на терену стадиона Чуново сачували су стопроцентан учинак и оверили прво место у дивизији 3 Купа европских нација што им пред следећи двогодишњи циклус такмичења који почиње на јесен 2012. године гарантује бег из најслабијег друштва рагбиста Старог континента.

Изабраници Сафета Черима тачно су знали шта желе од сусрета у Словачкој што су и показали, у овом тренутку, ипак недораслом противнику. Начео их је стуб прве линије мелеа Армин Мујић полагањем у деветом минуту. Арминов имењак на позицији отварача Вехабовић погодио је претварање за додатна два поена што је учинио још четири пута на утакмици разунајући трансформацију после сопственог есеја у последњем миуту дуела.

ЈУНАЦИ ИЗ БРАТИСЛАВЕ: Рагбисти Босне и Херцеговине.
ЈУНАЦИ ИЗ БРАТИСЛАВЕ: Рагбисти Босне и Херцеговине.

Вехабовић је био најефикаснији појединац сусрета са постигнутих 18 поена из пет поменутих претварања, есеја и казне а посебно се истакао и деми Босне и Херцеговине. Сејаду Кадићу утакмица у Братислави остаће у лепом сећању поред чињенице да су изборили ран више и по томе што је против Словака био хет трик јунак. Са три полагања значајно је допринео  пласману Босне у групу Д дивизије 2 Купа европских нација.

Редакција Рагби Озона овом приликом честита играчима, стручном штабу и свима у Босни и Херецговини остварени успех рагбиста. Браво!

СЛОВАЧКАБОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 15:48 (0:20).

Стадион Чуново у Братислави.

Гледалаца: 500.

Главни судија: Диачонеску (Румунија).

Помоћници: Крјечи (Чешка), Жилка (Чешка).

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Амир Мујић, Мирсад Фетић, Семир Пашић, Ведран Изић, Дамир Јовановић, Дамир Разић, Един Појскић, Ермин Мушиновић, Сејад Кадић, Армин Вехабовић, Крешимир Марковић, Селмир Главаш, Седад Туфекчић, Вахдет Кокић, Сабахудин Субашић.

Адис Башић, Жељко Видовић, Бењамин Карић, Зеид Станковић, Фадил Спахић, Аднан Хамзић, Данијел Кесеровић.

ЕСЕЈИ: Армин Мујић (9`), Сејад Кадић (30`, 41`, 67`), Седад Туфекчић (13`), Вахдет Кокић (50`), Армин Вехабовић (80`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Армин Вехабовић (9`, 13`, 30`, 41`, 80`).

КАЗНА: Армин Вехабовић (76`).

СЛОВАЧКА: Патрик Грунер, Мартин Мајовски, Мартин Штефл, Мартин Михалка, Мартин Михалик, Јан Пфеифер, Михаел Фриц, Јан Мандичак, Даниел Пуха, Михаел Кучера, Радек Фиалка, Јакуб Новак, Павел Козубик, Бранислав Хyбен, Петер Козубик.

Титус Силну, Стефаншчек Ондреј, Вереш Јудовит, Андреј Рабара, Кевин Грулиц, Мартин Јанжо, Марцел Мана.

ЕСЕЈИ: Радек Фиалка (54`), Јан Мандичак (58`), Петр Козубик (78`).

[table “34” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.