ОЛ БЛЕКСИ УМИРИЛИ ЕНГЛЕСКУ

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ПОЈЕДИНАЦА У ТРИЈУМФУ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Данијел Картер у акцији
ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ПОЈЕДИНАЦА У ТРИЈУМФУ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Данијел Картер у акцији

Репрезентатици Новог Зеланда новим тријмфом против Енглеске умирили су рагби јавност и разбили снове присталица момака у белим дресовима да њихови љубимци коначно после седам година могу до победе против Ол блекса. Пред пуним трибинама стадиона Твикенхем у Лондону Нови Зеланд је савладао Енглеску 26:16 (17:3).

Изабраници Храхама Хенрија после 21. минута игре имали су преднос 14:0 есејима Хозеа Гира и Керијана Рида које је трансформисао Данијел Картер. До одласка на одмор поред доминације Новог Зеланда у поседу лопте ваља напоменути да су Картер и Тоби Флуд разменили по казну.

ПРВИ ЕСЕЈ ОЛ БЛЕКСА: Хозеа Гир у тренутку поентирања
ПРВИ ЕСЕЈ ОЛ БЛЕКСА: Хозеа Гир у тренутак пред поентирање

По повратку из свлачионица две десетке ју још једном „размениле ватру“ тако да су гости почетком другог полувремена задржали преднност од 14 поена разлике.

Увидевши да лако излазе на крај с противником Ол блекси су се опустили што су Енглези знали да казне. Контра нападом са сопстве половине веомабрзо су се нашли пред есеј простором Новог Зеланда. Резервни талонер Дилан Хартли у правом тренитку је натрчао на лопту а нико од гостију није био у стању и прилици да спречи капитена Нортхемтон Сеинтса да поентира. Тоби Флуд трансформацијом приближио је Црвене руже Ол блексима на седам поена разлике.

КАО ВИНО: Искусни Мајк Тиндал (бели дрец) у дуелу с Данијелом Картером и Тонијем Вудкоком
КАО ВИНО: Искусни Мајк Тиндал (бели дрец) у дуелу с Данијелом Картером и Тонијем Вудкоком

У последњој четвртини утакмице Енглези су прешли у потпуну офанзиву. Ређале су прилке на обе стране али ни једна од њих није успела да иницијативу крунише есејем. Домаћини су од 71. минута до краја меча имали и играча више јер је Џером Кејно зарадио жути картон али одбрана Ол блекса није посустала.

До последњег звиждука судије Романа Пота Картер је још два пута упутио прецизан ударац на стативе док је Флуд једном био сигуран из казне.

Победом 26:16 Новозеланђани су наставили седмогодишњи тријумфални низ у удуелима с Енглезима. Последњи пут рагбисти у црним дресовима претрпели су пораз од Енглеске у Велингтону 2003. године 15:13.

У окршају на Твикенхему за Нови Зеланд дебитовао је Сони Бил Вилијамс док су први меч за Енглеску одиграли Дејв Итвуд и Хендре Фури.

КОНАЧНО У ДРЕСУ ОЛ БЛЕКСА: Сони Бил Вилијамс
КОНАЧНО У ДРЕСУ ОЛ БЛЕКСА: Сони Бил Вилијамс (с лоптом)

Енглеска – Нови Зеланд (3:17)

Стадион Твикенхем у Лондону.

Гледалаца: 82.000.

Главни судија: Роман Пот (Француска)

Помоћници: Стјуарт Дикинсон (Аустралија), Дејвид Чејнџелинг (Шкотска)

Судија у ТВ студију: Ђулијо Де Сантис (Италија)

ЕНГЛЕСКА: Ендру Шеридан (Дејвид Вилсон 57`), Стив Томпсон (Дилан Хартли 50`), Ден Кол, Кортни Лоус, Том Палмер (Дејв Етвуд 63`), Том Крофт, Луис Муди (Хендре Фури 66`), Ник Истер, Бен Јангс (Данијел Кер 71`), Тоби Флуд, Марк Куето (Дилон Армитеџ 67`), Шонтејн Хапе, Мајк Тиндал, Крис Ештон, Бен Фоден.

ЕСЕЈ: Дилон Хартли (54`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Тоби Флуд (54`)

КАЗНЕ: Тоби Флуд (25`, 45`, 66`)

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Кевин Мијаламу, Овен Френкс (Џон Афоа 75`), Бред Торн, Семјуел Вајтлок (Ентони Борић 68`), Џером Кејно, Ричи Мек Коу, Керијан Рид, Алби Метјусон (Енди Елис 51`), Данијел Картер, Хосеа Гир, Маа Нону, Сони Бил Вилијамс, Џоел Рокококо (Исаиа Тоеава 57`), Милс Мулиаина.

ЕСЕЈИ: Хозеа Гир (17`), Кериан Рид (21`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (17`, 21`)

КАЗНЕ: Данијел Картер (32`, 47`, 58`, 70`)

ЖУТИ КАРТОН: Џером Кејно (71`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.