СВЕ ФРАНЦУСКО ПОЛУФИНАЛЕ ЧЕЛИНЏ КУПА

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ТУЛОНА (црвени дресови) И СТАД ФРАНСА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ТУЛОНА (црвени дресови) И СТАД ФРАНСА.

Овогодишња доминација француских тимова у Челинџ купу данас и сутра добија свој епилог мечевима полуфинала другог по квалитету такмичења клубова Старог континента где су места резервисале екипе из земље вице шампиона света. У првом полуфиналмом мечу вечерас ће снаге одмерити Тулон и Стад Франс док је за сутра заказан окршај Олимпика и Брива у Биарицу.

Тешко је издвојити фаворита за данашњи дуел али ако се баци поглед на табелу француског првенства Топ 14 уочиће се бодовна самим тим и разлика у квалитету између Тулона и Стад Франаса. Момци са Азурне обале су на трећој позицији табеле али у последњем првенственом мечу ремизирали су са Кастром 25:25 на свом терену стадиона Ив Мајол где ће вечарс укрстити копља са гостима са севера.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ТУЛОНА (црвени дресови) И СТАД ФРАНСА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ТУЛОНА (црвени дресови) И СТАД ФРАНСА.

Да ли због кадровских проблема или ко зна због чега у екипи некада гламурозних Парижана на позицији првог центра стартоваће Џорџ Смит. Бивши капитен Валабиса до сада у каријери никад није играо на позицији 12 и биће веома интересантно видети га како ће се снаћи у новој улози против бивших саиграча обзиром да је у Стад Франс прешао управо из Тулона.

Парижани су прошле сезоне играли финале Челинџ купа са Харлеквинсима и изгубили. У идентичној су ситуацији били рагбисти Тулона годину дана раније када су у финалу били поражени од Кардиф Блузса. У домаћем првенству ове године Тулон и Стад Франс су се већ два пута састалли. На југу Француске домаћини су разбили госте 34:8 док су у престоници играли нерешено 18:18.

ДЕТАЉ СПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ОЛИМПИКА И БРИВА: Димитри Јашвили у продору.
ДЕТАЉ СПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ОЛИМПИКА И БРИВА: Димитри Јашвили у продору.

У другом полуфиналном пару, такође француском, за место у финалу Челинџ купа које ће се играти 18. маја на стадиону Твикенем Ступ у Лондону сутра ће се борити Олимпик из Биарица и Кастр. За обе екипе пласман у финале и евентуално освајање европског трофеја био би велики успех обзиром да им не цветају руже у домаћем првенству. Баскијцима још увек имају шансе да се домогну плеј офа у Топ 14 али не и момци из Брива.

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА ЏЕЛИНЏ КУПА

Вечерас:

20:55

ТУЛОН – СТАД ФРАНС, стадион Ив Мајол у Тулону

Сутра:

16:00

ОЛИМПИК – БРИВ, стадион Парк де спорт Агилера у Биарицу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.