КРСТАШИ УКРОТИЛИ БИКОВЕ НА ПУТУ КА ПОЛУФИНАЛУ

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА КРУСЕЈДЕРСЕ: Зек Гилфорд у продору.
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА КРУСЕЈДЕРСЕ: Зек Гилфорд у продору.

Крусејдерси су пласирали у полуфинале Супер рагбија победом 28:13 (16:3) против Булса оствареном на терену стадиона Рагби лиг парк у Крајстчрчу. Гости из Јужме Африке су постигли есеј више на сусрету али нису успели да надоместе прецизност Данијела Картера који је постигао 23 поена из шест казни, дроп гола и претварања после полагања Зека Гилфорда.

Крсташи су јутрос, све што су додирнули – претворили у злато. У потпуности су надиграли Булсе који уопште нису деловали на екипу из лигашког дела сезоне. Највише је одбацио кретарор игре франшизе из Преторије јер иначе одлини тактички шутеви Морне Стејна подесћали су на почетничке.

Додатну муку Крусејдерси су им створили онеспособивши талонера Чилибоја Ралапелеа и крило, најбољег стрелца сезоне Бјорна Басона који су напустили игру још у првомполувремену због повреда чиме је практично домаћину пут ка полуфиналу практично био отворен.

ДЕТАЉ С ЧЕТВРТФИНАЛА: Џоџр Вајтлок у дуелу с Веднаном Оливиером.
ДЕТАЉ С ЧЕТВРТФИНАЛА: Џоџр Вајтлок у дуелу с Веднаном Оливиером.

Данијел Картер је начео Булсе са две казне пре него што је Зек Гилфорд на асистенцију отварача постигао једини есеј за најтрофејнију франшизу Супер рагбија. До одласка на одмор водили су са 16:3 а доминација је настављена и по повратку из свлачионица.

Тод Блекедер је направио измене у тиму када се било очигледно да су остварили циљ што је омогућило Булсима мало простора за игру. Прво полагање за госте постигао је Жак Потгитар који је унео лопту у есеј простир уз помоћ саиграча. Друго је било дело Виндана Оливиера чиме је центар крунисао акцију дијагонале Бикова али за преокрет је било касно.

КРУСЕЈДЕРС – БУЛС 28:13(16:3).

Стадион Рагби лиг парк у Крајстчрчу.

Гледалаца: 15.000

Главни судија: Јако Пејпер (Јужна Африка).

Помоћници: Кејт Браун (Нови Зеланд), Глен Џексон (Нови Зеланд).

Судија у ТВ студију:Герет Вилијамсон (Нови Зеланд).

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Кори Флин, Овен Френкс, Лук Романо, Семјуел Вајтлок, Џорџ Вајтлок, Мет Тод, Ричи Мек Коув, Енди Елис, Данијел Картер, Зек Гилфорд, Рајан Кроти, Роби Фруен, Адам Вајтлок, Израел Даг.

Квентин Мек Доналд, Бен Френкс, Том Донели, Лук Вајтлок, Вили Хејнц, Том Тејлор, Шон Мејтланд.

ЕСЕЈ: Зек Гилфорд (26`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Данијел Картер (27`).

КАЗНЕ: Данијел Картер (7`, 12`, 48`, 53`, 71`, 80`).

ДРОП ГОЛ: Данијел Картер (34`).

БУЛС: Дан Грејлинг, Чилибој Ралапеле, Вернен Кругер, Флип Ван Дер Мерве, Жуан Кругер, Жак Потгитар, Девлон Потгитар, Пијер Спис, Франсоа Хугард, Морне Стејн, Бјорн Басон, Виндан Оливиер, Џеј Џеј Енгелбреч, Акона Нунгане, Зен Кирчнер.

Вили Випенар, Фрик Кристен, Вилхелм Стенкамп, Јано Ваермак, Луис Фуш, Франсоа Вентер.

ЕСЕЈИ: Жак Потгитар (61`) Виндан Оливиер (75`).

КАЗНА: Морне Стејн (37`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.