СПРИНГБОКСИ РАЗБИЛИ ВАЛАБИСЕ У ПРЕТОРИЈИ

ЈЕДНОСТАВНО БОЉИ ОД ВАЛАБИСА: Дуан Вермулен пробија редове Аустралије.
ЈЕДНОСТАВНО БОЉИ ОД ВАЛАБИСА: Дуан Вермулен пробија редове Аустралије.

Спрингбокси су постали прва екипа која је у премијерној сезони Купа четири нације освојила бонус бод за четири и више постигнутих есеја на мечу. Изабранци Хајнеке Мајера не само да су на терену стадиона Лофтус Версфилд у Преторији победили него су и чврстом игром просто десетковали редове Валабиса у тријумфу 31:8 (14:3).

Колико су домаћини били чврсти у контактима најбоље сведочи чињеница да се пред крај утакмица играла без борбе у затвореном скраму јер Аустралјиа више није имала читаве играче да попуне прву линију мелеа. А и они у дијагонали нису боље прошли а најдебљи крај је извукао Адам Ешли Купер кога су на носилима изнели с игралишта.

Јужна Африка је у првом полувремену просто разбила Валабисе који су имали среће да разлика пред одлазак на одмор није била већа. Лопту у есеј простор гостију положили су Зен Кичнер и Брајан Хабана а ирски арбитар Алан Ролан поништио је поентирања Јохана Гусена због играња лоптом на земљи и Зена Кичнера који је прилком полагања петом нагазио на аут линију.

Интересантно је да је момак који је против Валабиса први пут стартовао у репрезентацији промашио три казне због чега је шутерске дужности од Јохана Гусена Хајнеке Мајер предао Руану Пинару а деми био успешан из оба претварања.

НЕМОЋНИ: Репрезентативац Аустралије Радике Само у продору.
НЕМОЋНИ: Репрезентативац Аустралије Радике Само у продору.

Коначно, прве поене гости су постигли преко Куртлија Била из казненог ударца.

У наставку се агонија Аустралијанаца наставила јер се и крилни играч треће линије мелеа Бата Франсоа Лоу крунисао одличну контру Антилопа и уписао у листу стрелаца а стуб Валабиса Џејмс Слипер зарадио жути картон. Играча више домаћини су паметно искористили увећавши вођство још једним есејем Брајана Хабане који је Руан Пинар трансформисао.

По повратку Слипера на терен индиспонирани и пребијени Валабиси су успели да повежу конце и исконструјишу напад из којег је резервиста Мајк Харис постигао како се касније испоставило једини есеј за Аустралију.

Одличну игру и убедљиву победу Јужноафиканаца крунисао је Брајан Хабана хет триком чиме су Озији добили још један шамар у Купу четири нације.

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Брајан Хабана полаже.
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Брајан Хабана полаже.

ЈУЖНА АФРИКА – АУСТРАЛИЈА 31:8 (14:3).

Стадион Лофтус Версфилд у Преторији.

Гледалаца: 50.000.

Главни судија: Алан Ролан (Ирска).

Помоћници: Роман Поли (Француска), Грег Гарнер (Енглеска).

Судија у ТВ студију: Шон Велдсман (Јужна Африка).

ЈУЖНА АФРИКА: Тендаи Мтаварира, Адриан Штраус, Јани Ду Плеси, Ебен Етцебет, Андриес Бекер, Франсоа Лоу, Вилјем Албертс, Дуан Вермулен,Руан Пинар, Јохан Гусен, Франсоа Хугард, Жан Де Вилијерс, Јако Тауте, Брајан Хабана, Зен Кичнер.

Тиан Либенберг, Пет Силерс, Флип Ван Дер Мерве, Марсел Коетце, Елтон Џанчес, Жуан Де Јонг, Патрик Ламби.

ЕСЕЈИ: Зен Кичнер (22`), Брајан Хабана (29`, 61`, 79`), Франсоа Лоу (54`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Руан Пинар (23`, 30`, 62`).

АУСТРАЛИЈА: Бен Робинсон, Татафу Полота Нау, Бен Александер, Нејтан Шарп, Дејв Денис, Мајкл Хупер, Радике Само, Ник Фипс, Куртли Бил, Дигби Иоане, Пет Мек Кејб, Адам Ешли Купер, Доминик Шиперли, Берик Барнс.

Саиа Фаингаа, Џејмс Слипер, Роб Симонс, Скот Хигинботом, Лиам Гил, Брет Шенан.

ЕСЕЈИ: Мајк Харис (66`).

КАЗНА: Куртли Бил (35`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Џејмс Слипер (53`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.