ИРБ ОТВАРА СЕРИЈУ СЕДМИЦЕ И ЗА ЖЕНЕ

СПРЕМНЕ ЗА СВЕТСКУ СЕРИЈУ РАГБИЈА СЕДАМ: Новозеланђанке изводе Хаку.
СПРЕМНЕ ЗА СВЕТСКУ СЕРИЈУ РАГБИЈА СЕДАМ: Новозеланђанке изводе Хаку.

Као и мушкарци и даме ће се од ове године редовно такмичити у Светској серији у рагбију седам. Међународни рагби борд (International Rugby Board) обавестио је јавност да је формирано поменуто такмичење по узору на већ устаљено а све у циљу популаризације дисциплине која ће у Рију Де Жанеиру 2016. вратити рагби у породицу олимпијских спортова. Серија ће се састојати од четири турнира који ће се играти у Уједињеним Арапским Емиратима, Сједињеним Америчким Државама, Кини и Холандији.

Гарантовано место у новоформираном такмичењу имаће велесиле женског рагбија. Аустралија, Канада, Енглеска, Холандија, Нови Зеланд и Сједињене Америчке Државе чиниће главну групу од шест репрезентација којима ће се придруживати других шест државних тимова у зависности од пласмана тих селекција у региону који ће угостити сваки од турнира.

ПОРЕД КУПА 6 НАЦИЈА ОД САД И У СВЕТСКОЈ СЕРИЈИ СЕДМИЦЕ: репрезентативка Енглеске Емили Скарат у продору против Француске.
ПОРЕД КУПА 6 НАЦИЈА ОД САД И У СВЕТСКОЈ СЕРИЈИ СЕДМИЦЕ: репрезентативка Енглеске Емили Скарат у продору против Француске.

Интересантно је да је серија формирана и да ће се играти у сезоне пред Светско првенство у рагбију седам за мушкарце и жене коме ће домаћин бити Русија. Четири турнира ће се играти у периоду од краја новембра до средине маја а као шлаг на торти биће Мондијал у Москви 17. и 18. јуна 2013. године.

РАСПОРЕД ТУРНИРА ПРВЕ ИРБ СЕРИЈЕ У РАГБИЈУ СЕДАМ ЗА ЖЕНЕ

ДУБАИ (УАЕ), 30. новембар – 1. децембар 2012.

ХЈУСТОН (САД), 1. – 2. фебруар 2013.

ГУАНЖОУ (Кина), 30. – 31. март 2013.

АМСТЕРДАМ (Холандија), 17. – 18. мај 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.