ХРВАТИ У МАКАРСКОЈ ДОЧЕКУЈУ МАЛТЕЖАНЕ

НОВИ ОКРШАЈ У ДАЛМАЦИЈИ: Шејн Винац у продору против Малте. ФОТО: Ана Келечевић.
НОВИ ОКРШАЈ У ДАЛМАЦИЈИ: Шејн Винац у продору против Малте. ФОТО: Ана Келечевић.

Селекција Хрватске сутра од 14 сати на терену Градског стадиона у Маркаској у утакмици против Малте кренуће стазом која води на Светско првенство у Енглеској кроз квалификације у групи А дивизије 2 Купа европских нација. Сусрет Шаховничара и Малтежана већ по устаљеној традици преносиће други програм Хрватске радио телевизије.

Стручни штаб на челу са Миланом Јелавићем и Полом Вегаром одрадо је двонедељни циклус припрема у склопу којих је одигран сусрет југа и севера Хрватске и меч у Љубљани где је Словенија декласирана 87:0. Стручњаци с Новог Зеланда боравак у Далмацији искористили су и да своје знање пренесу локалним тренерима који су били позвани да присуствују тренинзима репрезентације где су много тога могли да виде и науче.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ХРВАТСКЕ И МАЛТЕ. ФОТО: Ана Келечевић.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ХРВАТСКЕ И МАЛТЕ. ФОТО: Ана Келечевић.

Хрватска је у претходном сусрету с Малтом остварила слободно се може рећи, херојску победу 31:16 обзиром да је Доминик Драженовић крајем првог полувремена добио црвени картон. Сигурно је да Шаховничари себи такав луксуз неће поново допустити јер дефинитвно желе да пред својом публиком са четири освојена бода, можда и пет, започну нову сезону у Купу европских нација.

Поред играча из домаћих клубова на располагању Јелавићу и Вегару за сусрет с Малтом биће Озић, Преван, Винац и Миса с Новог Зеланда и Ајуб из Аустралије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.