ПРВИ БОДОВИ СРБИЈЕ У КУПУ ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

ЗАСЛУЖЕНО СЛАВЉЕ ОРЛОВА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ 18:15 ПРОТИВ ШВАЈЦАРСКЕ
ЗАСЛУЖЕНО СЛАВЉЕ ОРЛОВА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ 18:15 ПРОТИВ ШВАЈЦАРСКЕ

Репрезентативци Србије у веома напетој и неизвесној утакмици одиграној у Београду на терену Републичког завода за спорт, захваљујући прецизном шуту из казне Владимира Јелића у последњим моментима сурета успели су да забележе победу 18:15 (8:10) против Швајцарске у оквиру групе Б, дивизије 2 Купа европских нација.

Орлови су као што су и најавили веома агресивно започели меч што је притерало противника да направи казну. Отварач Победника Марко Капор био је прецизан у осмом минуту за вођство од 3:0. Међутим, предност домаћих није дуго трајала јер је аријер гостију Исмаел Мејер на сличан начин поравнао резултат.

Вишак направљен по десној страни терена брзом дистрибуцијом лопте кроз дијагоналу материјализовао је Марко Капор али обриором да је полагање било у сам десни угао есеј простора Швајцарске кретатор игре  није могао из трансформације увећа предност Србије.

ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ШВАЈЦАРСКА
ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ШВАЈЦАРСКА

Иапк, шест минута до одласка на одмор „банкари“ порналазе рупу у одбрани. Крилни играч треће линије мелеа Андреаса Дахиндена постигао је есеј за поравнање а Исмаел Мејер успешним претварањем доноси Швајцарцима предност 10:8.

У наставку сусрета Србија у више ситуација пробија редове гостију али недостаје заврши пас, човек у подршци за преокрет. Ипак, из једне такве ситуације Немања Симоновић прокрчио је себи пут до гол линије кроз тела ривала и полажио је лопту за нови преокрет. Есеј талонера близу статива омогућио је резервном отварачу Владимиру Јелићу лаку трансформацију чиме су Орлови увећали предност на 15:10.

Швајцарска се међутим није предавала константно вршећи притисак на видно уморног противника. Опсада есеј простора Србије трајала је до 71. минута а окончана је поентирањем Глислима Монтиела чиме су „банкари“ други пут ма мечу дошли до изједначења. Публици која се у завидном броју за српске рагби прилике окупила на Кошутњаку застао је дах приликом извођења трансформације Мејера. На сву срећу по Србију и на опште одушевљење гледалаца, аријер гостију је био не прецизан из веома не згодног угла.

ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ШВАЈЦАРСКА
ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ШВАЈЦАРСКА

Ни Срби нису положили оружије после поравнања. Иницијативу изабраника селектора Недељка Свића, тачније играча мелеа умало је искористио Владимир Јелић. Међутим, при самом паду у есеј простор Швајцарске отварачу који већ годинама успешно игра у Италији, испала је лопта у напред.

Ипак, да је линија од трагичара до јунака утакмице изузетно танка доказао је Јелић у буквално последњим тренутцима меча. Швајцарсци су направили казну пет метара од аута а са линије 22 метра играч који је започео каријеру у Краљевском београдском рагби клубу прецизним урадцем на стативе обезбедио је Србији први тријумф у новој сезони Купа европских нација.

Победа над Швајцарцима била је трећа у низу. Оно што је битно Орлови су уловили прве бодове.

ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ШВАЈЦАРСКА
ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ШВАЈЦАРСКА

СРБИЈА – ШВАЈЦАРСКА 18:15 (8:10)

Терен Републичког завода за спорт на Кошутњаку.

Гледалаца: 700

Главни судија: Керлинс Сарканс (Летонија)

Помоћници: Кристоф Селат (Швајцарска), Мирољуб Буквић (Србија).

СРБИЈА: Милош Јоксимовић (Владимир Ђукић 41`), Немања Симоновић (Властимир Сретеновић 68`), Дејан Тасић, Никола Јерковић (Марко Петровић 41`), Данило Булатовић, Владимир Думић, Бојан Лукић (Горан Вуковић 56`), Борис Мартић, Милан Растовац, Марко Капор (Владимир Јелић 41`), Милан Орловић, Милош Миланко (Марко Милосављевић 61`), Миладин Живанов, Александар Ђорђевић, Ненад Матејић (Никола Симоновић 54`)

ЕСЕЈИ: Марко Капор (30`), Немања Симоновић (57`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Владимир Јелић (57`),

КАЗНЕ: Марко Капор (8`), Владимир Јелић (80`).

ШВАЈЦАРСКА: Дарон Бјорсон, Габријел Фокс, Шелте Бетен, Метју Шнел (Себастијан Лоу 50`), Јоханс Кунг, Андрес Дахинден (Ајмерик Понт 50`), Сирил Коулут, Давид Масиере, Лои Рефет, Бенџамин Фауд, Беки Дирви, Матијас Гујон Крик, Глислим Монтиел, Лукас Стејгер, Исмаел Мејер.

ЕСЕЈИ: Андреас Дахинден (36`), Глислим Монтиел (71`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Исмаел Мејер (37`)

КАЗНА: Исмаел Мејер (15`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.