ОЛ БЛЕКСИ У ПОХОДУ НА ГРЕН СЛЕМ

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСТЕРА ЕНГЛЕСКЕ И НОВОГ ЗЕЛАНДА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСТЕРА ЕНГЛЕСКЕ И НОВОГ ЗЕЛАНДА.

Турнеју крајем године завршиће утакмице у Кардифу и Лондону. Од оне у велшкој престоници и окршаја с Аустралијом Змајевима зависи место у шеширу за жребање за предстојеће Светско првенство 2015 које ће се обавити у понедељак у Лондону док од Грен слема Нови Зеланд дели тријумф против Енглеске на терену стадиона Твикенхем у Лондону.

Велшани су претрпели поразе од Аргентине, Самое и Новог Зеланда. У случају сутрашње победе против Валабиса попели би се на пето место ранг листе Међународног рагби борда на основу које ће се репрезентације клсификовати по шеширима  док их пораз баца на девету позици и у трећи шешир што значи да би имали теже противнике у групној фази такмичења на Мондијалу у Енглеској за три године.

УВЕК РАСПОЛОЖЕН: Данијел Картер потписује сувенир младом обожаваоцу.
УВЕК РАСПОЛОЖЕН: Данијел Картер потписује сувенир младом обожаваоцу.

Ол блексе само победа против Енглеске дели од новог Грен слема по европском континенту. Из Новозелађана у рушевинама су остали Единбург, Рим и Кардиф а слична судбина чека и Лондон. Не поставља се питање да ли ће момци у црном победили Енглезе, већ с којом разликом ће то учинити.

Светски шампиони су отказали вечерашње капитенско истрчавање, односно последњи званични тренинг пред утакмицу јер су све сви осим тројице играча заражени стомачном бактеријом. Од оних који су се појавили на храму рагбија, стадиону Твикенхем, био је и Данијел Картер. Најбољи отварач света увежбавао је шут. Погађао је с аут линије у шта је имао прилике да се увери аутор ових редова, што само сведочи на му нема премца на планети.

НЕ ОДРИЧЕ СЕ СРЕЋЕ НИ КАД ЈЕ ВЕЛИКИ ФАВОРИТ: Главни тренер Ол блекса Стив Хенсен с аутором текста.
НЕ ОДРИЧЕ СЕ СРЕЋЕ НИ КАД ЈЕ ВЕЛИКИ ФАВОРИТ: Главни тренер Ол блекса Стив Хенсен с аутором текста на Твикенхему.

У незваничном разговору са селектором Новог Зеланда Стивом Хенсоном рекао сам мз да бих му пожелео срећу за сутрашњу утакмицу и додао да му срећа у суботу неће бити потребна на шта је бивши помоћник Грама Хенрија одговорио:

Хвала на лепим жељама и вашем убеђењу да ћемо сутра победити али срећа никад није на одмет. Поготово ако узмемо у обзир опасност од повреда – мудро је прозборио Стив Хенсон.

Есеј Тонија Вудкока у победи 33:10 био је изузетно посебан из више разлога. Био је јубиларни 1.700 Ол блекса у тест мечевима а други је да су полагањем стуба прве линије премашили цифру од 13.000 поена мн амешународној сцени. Ерон Круден је против Змајева укњижио 18 поена штоје највише од како игра у црном дресу, уједно, отварач Чифса и Манаватуа у Кардифу је поставио рекорд с најпозитивнијим стартом репрезентативе каријере с 19 мечева без пораза. У сваком случају, Енглезима се сутра не пише добро.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.