ПОБЕДА БОСНЕ У ИСТОРИЈСКОМ МЕЧУ ПРОТИВ ЦРНЕ ГОРЕ

ДЕТАЉ С МЕЧА У ЗЕНИЦИ: Семир Пашић у продору против Црногораца. ФОТО: Армин Бербетовић
ДЕТАЉ С МЕЧА У ЗЕНИЦИ: Семир Пашић у продору против Црногораца. ФОТО: Армин Берберовић

У историјском сусрету две репрезентације одиграном на терену стадиона Камберовића поље у Зеници, рагбисти Босне и Херцеговине су по веома тешком, блатњавом терену, натопљеном кишом, очекивано савладали Црну Гору 34:5.

Први есеј, у првом мечу националног тима постигао је Ђорђе Заната за рано вођство. Полагање играча Крсташа из Котора ојачало је надања гостима да ће можда остварити историјиски тријумф али је противник био бољи.

ДЕТАЉ С МЕЧА У ЗЕНИЦИ. ФОТО: Армин Бербетовић
ДЕТАЉ С МЕЧА У ЗЕНИЦИ. ФОТО: Армин Берберовић

С друге стране, недисциплина је била велики проблем репрезентацији Црне Горе јер је главни судија сусрета Предраг Штиглић из Србије морао да им покаже четири жута картона. И далеко искусније екипе не би могле да се носе с таквим хендикепом а камо ли млад тим гостију.

Тријумф Босни и Херцеговини који јој је ово био припремни меч за сусрет с Луксембургом у оквиру Купа европских нација, донели су с два есеја Синан Главаш док су се по једном у листу стрелаца уписали Мирсад Фетић, Един Појскић, Елвис Тука и Неџад Гарановић. Два пута из трансформација био је прецизан Седад Туфекчић.

БиХ – Црна Гора 34:5.

Стадион Камберовића поље у Зеници

Главни судија: Предраг Штиглић (Србија)

Помоћници: / (), / ().

Делегат:  /().

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Адис Башић, Мирсад Фетић, Семир Пашић, Армин Кавазовић, Данијел Кесеровић, Един Појскић, Кенан Узуновић, Мирза Капић, Фадил Спахић, Харис Оруч, Седад Туфекчић, Синан Главаш, Аднан Хамзић, Елвис Тука, Ебиб Алић.

Ведран Изић, Нермин Селимбеговић, Амел Харачић, Вребац, Скопљак, Армин Задић, Нејро Ахмић, Неџад Гарановић.

ЕСЕЈИ: два Синан Главаш, Мирсад Фетић, Един Појскић, Елвис Тука, Неџад Гарановић.

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: две Седад Туфекчић

ЦРНА ГОРА: Лука ЛучићМићо Фемић, Бојан МиждалоНедељко СавићАлександар Жикица МилосављевићФилип МарашАлександар ВојиновићСрђан СарапаЂорђе ПремовићАлександар ЦицковићМирко ПавловићЈанко МиловићИгор Аџаип, Рамбо Тавана, Срђан ПоповићЂорђе ЗанатаДамјан ЧелебићИво ГњецАлександар БулатовићБудимир АндрићДамир АбдиновићВедран ЧортанПеђа БарошНовица Радојичић

ЕСЕЈ: Ђорђе Заната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.