ДОМАЋИНИМА ПРВИ МЕЧЕВИ 15. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

СЛАВИЛИ У НОВОЗЕЛАНДСКОМ ДЕРБИЈУ: отварач Чифса у продору против Крусејдерса
СЛАВИЛИ У НОВОЗЕЛАНДСКОМ ДЕРБИЈУ: отварач Чифса у продору против Крусејдерса

Ново, 15. коло Супер рагбија отвориле су дерби утакмице Новог Зеланда и Аустралије. На стадиону Ваикато у Хамилтону Чифси су у завршним моментима сусрета успели да направе преокрет и савладају Крусејдерсе 28:19 (15:13) док су Ребелси први пут од оснивања везали две победе, првим тријумфом против Варатаса надигравши момке из Сиднеја у Мелбурну 24:22 (13:16).

Шести преокрет на утакмици у Хамилтону направио је Бенди Аки есејем којим су Чифси десет минута пред крај меча прешли у вођство. Ерон Круден је био сигуран из трансформације али и из казне који трен касније чиме су шампиони јужне хемисфере оверили тријумф против најтрофејније франшизе Супер рагбија и учврстили се на првом мести табеле и Новозеландске конференције и у генералном пласману.

ОСТВАРИЛИ ИСТОРИЈИСКИ ТРИЈУМФ: Ребелси заустављају отварача Варатаса Берика Барнса
ОСТВАРИЛИ ИСТОРИЈСКИ ТРИЈУМФ: Ребелси заустављају отварача Варатаса Берика Барнса

Ребелси су протекле недеље остварили прву победу против јужноафричког тима савладавши Стормерсе. Данас је слична судбина у Мелбурну задесила и Варатасе које су Бунтовници први пут од како су се прикључили елити 2011. године, успели да надиграју са два полагања тинејџера Том Инглиша, трансформацијом и четири казне Џејсона Вудворда.

Успех тима из главног града аустралијске државе Викторија је утолико већи ако се има на уму да су победу против франшизе из Сиднеја остварили без највећих звезда. Због повреда су одсуствовали репрезентативци Куртли Бил и Џејмс О` Конор али то није спречило Ребелсе да херојском игром издејствују успех.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 15. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС 28:19 (15:13)

РЕБЕЛС – ВАРАТАС 24:22 (13:16)

Сутра:

БЛУЗС – БРАМБИС

ВЕСТЕРН ФОРС – ХАЈЛЕНДЕРС

САУТЕРН КИНГС – ЧИТАС

СТОРМЕРС – РЕДС

ШАРКС – БУЛС

У колу Супер рагбија слободни су ХУРИКЕЈНСИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.