ОКРШАЈ ТИГРОВА И СВЕТАЦА ЗА ТИТУЛУ ШАМПИОНА ЕНГЛЕСКЕ

РАГБИ ОЗОН И НА ФИНАЛУ ПРЕМИЈЕРШИПА
РАГБИ ОЗОН И НА ФИНАЛУ ПРЕМИЈЕРШИПА

На Храму рагбија, стадиону Твикенхем у Лондону, сутра ће се одиграти финале Премијершипа у којем ће копља за титулу шампиона Енглеске укрстити Лестер Тајгерси и Нортхемптон Сеинтси. Ово ће бити први пут да је одлучујући меч дерби Ист Мидландса, клубова између којих је велики ривалитет али велика финала и требају таква да буду. Редакција Рагби Озона наставља са ексклузивним извештавањима. После Лондон севенса, финала Челинџ и Европског рагби купа у Даблину, поново смо у британској престоници а сутра у прес ложи Твикенхема одакле ћемо Вам директно преносити утиске.

ПОНОВО НА ТВИКЕНХЕМУ: Јован Бајић
ПОНОВО НА ТВИКЕНХЕМУ: Јован Бајић

Лестер Тајгерси су најтрофејнији клуб Енглеске. Иза себе поред две европске титуле имају и девет шампиона Енглеске. За јубиларну десету сутра ће се борити у деветом финалу за редом што довољно говори о доминацији Тигрова на њиховом делу острва. Не треба да чуди да ће само из Лестера на Турнеју Британских и Ирских Лавова по Аустралији кренути шест играча.

Свакако ће највећу опасност по редове Светаца представљати натурализовани Самоанац Ману Самоа Туилаги. Изузетно продорног центра, једног од седморо браће Туилаги од којих су петорица играли у Лестеру, високог 185 центимерата и тешког 112 килограма, тешко је зауставити.

Нортхемптон Сеинтси у финале улазе као аутсајдери мада по оном виђеном у полуфиналу против Сараценса у Лондону на стадиону Елиенз, ја се лично не бих сложио с том констатацијом. Још увек у тиму има момака који су пре две године играли финале Европског рагби купа. Прва линија скрама је можда најбоља у Енглеској. Соана Тонга` уихија на левом стубу, капитен Дилан Хартли рођен на Новом Зеланду на позицији талонера и Јужноафриканац Брајан Муџати на десном стубу издејствовали су многе казне од којих су неке решавале питање победика меча после прецизних шутева Стивена Мајлера.

ТРЕЋИ ОКРШАЈ ОВЕ СЕЗОНЕ: Тигар Мет Смит у контакту са Светцима Џејмијем Елиотон и Брајаном Муџатијем (десно)
ТРЕЋИ ОКРШАЈ ОВЕ СЕЗОНЕ: Тигар Мет Смит у контакту са Свецима Џејмијем Елиотон и Брајаном Муџатијем (десно)

Сутра је само једно извесно. Без обзира ко год да победи титула шампиона Енглеске се дефинитвно сели из Лондона. Претходне две године била је у поседу Сараценса, односно Харлеквинса који су елиминисани од Сеинтса и Тајгерса у полуфиналу. Једина је непознаница да ли ће Лестер десети пут славити прваке земље или комшије у Нортхемптону први пут у кубској историји.

До сада сам два пута извештавао с утакмица Светаца и једном Тајгерса. Пре две године био сам присутан на полуфиналу Премијершипа када су момци из Лестера на Велфорд роуду 14. маја 2011. савладали управо Сеинтсе 11:3. Другу утакмицу су рагбисти из Нортхемптона пред мојим очима изгубили исте године али у финалу Европског рагби купа у Кардифу од Леинстера.

У претходном предвиђању, био сам половично успешан наслутивши победу Леинстера али не и Тулона за који сам ипак рекао да бих се на њега кладио. Овог пута, можда бих на Сеинтсе ставио паре али уз неки добар хендикеп у плусу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.