АУСТРАЛИЈА НАДИГРАЛА ГРУЗИЈУ

ПОБЕДИЛИ ГРУЗИЈУ УЗ ДОСТА БОРБЕ: деми Валабиса Тејт Мек Дермот у дуелу са противницима. ФОТО: AFP
ПОБЕДИЛИ ГРУЗИЈУ УЗ ДОСТА БОРБЕ: деми Валабиса Тејт Мек Дермот у дуелу са противницима. ФОТО: AFP

Очекивано али уз доста борбе и муке које су им противнице задали, рагбисти Аустралије су победили Грузију на игралишту стадиона Француска у Сен Денију 35:15 (21:3) у оквиру групе Ц Светског купа у рагбију од чека су 25 поена били дело Бена Доналдсона.

Аријер Аустралије је уз помоћ врло расположених саиграча укупно постигао 25 од 35 поена из два ееја, три трансформације и три казне.

Грузија је одлично играла Да су репрезентативци били мање себични коначни исход би био сигурно гругачији а можда би пи први пут у историји Аустралија претрпела пораз од једне од првих хришћанских држава на свету.

Прво полагање Валабиса је било преко Џордана Петаие још у другом минуту сусрета.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА ФРАНЦУСКА У СЕН ДЕНИЈУ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА ФРАНЦУСКА У СЕН ДЕНИЈУ: Јован Бајић

Други есеј на мечу за Аустралију укњижио је Марк Наваканитавасе а Бен Доналдсон га претворио.

 У наставку игре по изласку за паузе, само се Бен Доналдсон истицао, јер је он једини од Валабиса

Грузијци су се вратили у меч почеткоом другог полуверемена полагањем Луке Иванишвилија. Отворени крилни треће линије скрама прошао је Картер Гордона и положио и поред улеања у тело Грузијца од стране Озија.

То се све дешавало у тренуцима када је Грузија била са играчем мање на терену због жутог картона Мириани Модебадзе зарађеног високим обарањем.

Браћа Православци су започели одличну контра офанзиву десет метара од своје есеј линије. Међутим, себичност Давита Ниниашвилија у ситуацији када су имали три на један и одлука аријера да уђе у контакт уместо да проигра једног од тројице слободних саиграча, скупо их је коштала.

Насумично бачену лопту покупио је Таниела Тупоу. Десни стуб прве линије мелеа после неколико корака, за разлику од Ниниашвилија, упослио је друга из репрезентације. Лопта је кошаркашким додавањем стигла до Бена Доналдсона коме је преостало неометано да испринта до есеја и положи међу стативе.

Акаки Табутшадзе одрадио је посао, односно крунисао добру акцију дијагонале али му је приликом бацања у есеј простор, лопту из руку избио Марк Наваканитавасе.

Аријер Аустралије се уписао у листу стрелаца још једним полагањем,чиме су обезбедили и бонус бод. Који трен касније, Бен Доналдсон је поново трансформисао сопствени есјеј за 35:8.

Поново је себичност коштала одличне Грузијце. Акаки Табутшадзе се нашао испед Озија и имао могућност да проигра слободне саиграче који су га пратили али он се ипак одлучио сам да прође. Није му прошло, и још једна врло изгледна прилика за постизање поена је отишла у неповрат.

Ипак, завршну реч на сусрету имали су хабри Грузијци. Резервни стуб прве линије мела Бека Гигашвили је пробио бедем Валабиса у последњем минуту сусрета и положио. Есеј Беке Гигашвилија је претворио Тедо Абзхандадзе чиме еј у значајној мери ублажен и извукао частан позар.

АУСТРАЛИЈА – ГРУЗИЈА 35:15 (21:3)

Стадион Француска у Сен Денију

Гледалаца: 75778

Главни судија: Лук Пирс (Енглеска)

Помоћници: Џејмс Долеман (Нови Зеланд), Мартин Креиг Еванс (Велс)

Судија у ТВ студију: Брајан Мак Нице (Ирска)

AУСТРАЛИЈА: Агнус Бел, Давид Порецки, Таниела Тупоу, Ричард Арнолд, Вил Скелтон, Том Хупер, Фрејзер Мек Рајт, Роб Валентини, Тејт Мек Дермот, Картер Гордон, Марика Короибете, Сему Кереви, Џордан Петаиа, Марк Наваканитавасе, Бен Доналдсон

Мет Фаеслер, Блејк Шуп, Зејн Нонгор, Роберт  Леота, Ланги Глисон, Ник Вајт, Лалакаи Фокети, Сули Вунивалу

ЕСЕЈИ: Џордан Петаиа (2`), Марк Наваканитавасе (10`), Бен Доналдсон (56`, 69`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бен Доналдсон (11`, 57`, 70`)

КАЗНЕ: Бен Доналдсон (14`, 21`, 31`)

ГОЛОВИ ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ГРУЗИЈА: Ника Абуладзе, Шалва Мамукашвили, Гурам Папидзе, Нодар Чеишвили, Константи Микаутадзе, Торнике Јалагониа, Лука Иванишвили, Бека Горгадзе, Васил Лобзанидзе, Лука Маткава, Мириани Модебадзе, Меран Шарикадзе, Демур Тапладзе, Акаки Табушадзе, Давит Ниниашвили

Тенгизи Замтадзе, Гурам Гогишашвили, Бека Гигашвили, Лаша Јаиани, Гиорги Шутскирдзе, Гела Апрашидзе, Тедо Абзхандадзе, Гиорги Квеселадзе

ЕСЕЈИ: Лука Иванишвили (47`), Бека Гигашвили (80`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Тедо Абзхандадзе (80`)

КАЗНЕ: Лука Маткава (6`)

ГОЛОВИ ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ: Мириани Модебадзе (43`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.