БОСНА ДЕВЕТА У РИГИ

СЕЛЕКЦИЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У РИГИ
СЕЛЕКЦИЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У РИГИ

Селекција Босне и Херцеговине вратила се из Риге где је учествовала у групи Б Ервопског првенства у рагбију седам. И поред бољег односа победа и пораза, четири тријумфа и три изгубљена меча, нису могли боље од деветог места. У утакмици за коначни пласман савладали су Норвешку 12:7.

Босна и Херцеговина била је у истој подгрупи Б групе Б првенства Старог континента у „седмици“ са Србијом од које је претрпела најубедљивји пораз. У сусрету добрих познаника обзиром да је првенство Старог континента у Летонији био трећи узастопни турнир на коме су две репрезентације одмеравале снаге, Босна је претпела најубедљивији пораз 35:5. Претходно су били бољи од Словачке 19:0 док су први меч од Грчке изгубили 14:5. Последњи сусрет у коме Босанци поражени 7:0 био је са Монаком а у задњем у подгрупи Луксебург је савладан са 14:7.

ДЕТАЉ С МЕЧА БОСНА - СРБИЈА
ДЕТАЉ С МЕЧА БОСНА - СРБИЈА

У полуфналу Боула Босанци су декласирали Естонију 29:0 а у финалу Боула, тачније у мечу за девето место Босна и Херцеговина је победила Норвешку 12:7.

Селекцију Босне и Херцеговине у групи Б Европског првенства одиграног у Летонији представљали су:  Седад Туфекчић, Адис Селимспахић, Вахдет Кокић, Селмир Главаш, Захид Садрија, Анес Смрико, Фадил Спахић, Ермин Бурековић, Аднан Хамзић, Сабахудин Субашић и Џенан Дургут.

Можда је Босна и Херцеговина могла и боље обзиром да је у окршају са Монаком пораз одлучио један једини есеј и транформација док је против Грчке разлика била свега девет поена. Свакако да је млад тим Босне у летонској престолници показао да може равнопрвано да се носи с противницама на европској сцени што се надамо да ће и потврдити у будућности.

БОСАНЦИ У ОДБРАМБЕНИМ ЗАДАЦИМА У РИГИ
БОСАНЦИ У ОДБРАМБЕНИМ ЗАДАЦИМА У РИГИ

РЕЗУЛТАТИ БиХ У РИГИ

ГРЧКА – БиХ 14:5

БиХ – СЛОВАЧКА 19:0

СРБИЈА – БиХ 35:5

БиХ – МОНАКО 0:7

ЛУКСЕМБУРГ – БиХ 7:14

ЕСТОНИЈА – БиХ 0:29

НОРВЕШКА – БиХ 7:12

КОНАЧАН ПЛАСМАН ГРУПЕ Б ЕП

СРБИЈА

ЛЕТОНИЈА

МАЂАРСКА

ГРЧКА

МАЛТА

БУГАРСКА

МОНАКО

ЛУКСЕМБУРГ

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

НОРВЕШКА

СЛОВАЧКА

ЕСТОНИЈА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.