ВАЛАБИСИ СТАРТУJУ СА ПОКОКОМ И ХУПЕРОМ

ПРВИ ПУТ ЋЕ БИТИ НА ТЕРЕНУ ЗАЈЕДНО: Дејвид Покок и Мајк Хупер (десно)
ПРВИ ПУТ ЋЕ БИТИ НА ТЕРЕНУ ЗАЈЕДНО: Дејвид Покок и Мајк Хупер (десно)

Главни стратег Аустралије Мајкл Чеика одлучио се да први пут на терену споји Дејвида Покока и Мајкла Хупера за сусрет са Ол блексима у суботу у Сиднеју који ће одлучити шампиона Првенства четири нације. За двојац се верује да су једни од најбољих играча треће линије мелеа. Покок почети на позицији чепа док Хупер остаје на отвореном крилном.

После опоравка од повреде грудног коша задобијене у победу против Јужне Африке, због које је је пропустио гостовање и тријумф у Аргентини, Мет Гито ће започети утакмицу на првом центру. Његов клупски саиграчи из Тулона са којим се заједно добио позив да се врати у репрезентацију, Дру Мичел, први пут ће после повратка из Француске стартовати. И то на уобичајеној позицији – левом крилу.

Идентична судбина је задесила и Дина Мама. Играча друге линије скрама који је као и Гито и Мичел за  хлеб зарађивао у Европи и поново се вратио међу Валабисе, прославио је есеј против Пумаса пре две недеље и вратио га  међу стартних 15.

Прилику па први пут започне утакмицу у државном дресу добиће Скот Сио.

Састав Аустралије за одлучујући тест за Новим Зеландом:

Скот Сио, Стивен Мур, Секопе Кепу, Дин Мам, Џејмс Хорвил, Скот Фарди, Мајкл Хупер, Дејвид Покок, Ник Фипс, Бернард Фоли, Дру Мичел, Мет Гито, Тевита Куридрани, Адам Ешли Купер, Израел Фолау

Татафу Полота Нау, Џејмс Слипер, Грег Холмс, Вилл Скелтон, Бен Мек Каламан, Ник Вајт, Мет Тоума, Куртли Бил

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.