ВЕЛШАНИ, ШКОТИ И ФРАНЦУЗИ ПРЕДСТАВИЛИ ДРЕСОВЕ ЗА МОНДИЈАЛ

ЛИНИЈА ШКОТСКЕ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО
ЛИНИЈА ШКОТСКЕ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Како нам се ближи Светско првенество које ће се играти на Новом Зеланду од 9. септембра до 23. октобра тако поједине репрезентације откривају тајну у којим ће дресовима и с каквим дезенима покушат да се домогну трофеја Вилијам Веб Елис највеће и најпрестижније награде у свету рагбија. Данас су то учинили челници националних тимова Велса, Шкотске и Француске.

Коментари и реакције на виђено се разликују. Наравно, о укусима не треба и не вреди расправљати али лагано се стиче утисак да рагби дресови полако губе свој шарм, драж по којима су били надалеко и нашироко познати. Још горе, стиче се утисак да изгледом све више личе на фудбалске. Једино на чему су итекако добили је цена.

НОВО РУХО ЗА МОНДЈАЛ: Шејн Вилијамс у дрсу Велса за СП.
НОВО РУХО ЗА МОНДЈАЛ: Шејн Вилијамс у дрсу Велса за СП.

Тако ће на пример навијачи Велса морати за аутентични дрес у којима ће Змајеви покушати против Јужне Африке, Фиџија, Самое и Намибије у оквиру групе Д прво да изборе четвртфинале Мондијала а за даље видећемо – да издвоје „свега“ 79,99 британских фунти, у преводу 107,99 евра.

ДРЕС ТРИКОЛОРА ЗА МОНДИЈАЛ
ДРЕС ТРИКОЛОРА ЗА МОНДИЈАЛ

Интересано је видети како ће се продаја дресова одвијати у Шкотској ако се има на уму да Хајлендере бије глас да су изузетне тврдице и познати као итекако тешки на вађењу пара из џепова. За дрес у којима ће се рагбисти са северног дела Уједињеног краљевства представити на смотри најјачих репрезентација света Шкоти и сви они којима је шкотски рагби у срцу мораће да плате 74,99 фунти, односно 83, 99 евра.

АЛТЕРНАТИВНИ ДРЕС ТРИКОЛОРА ЗА МОНДИЈАЛ
АЛТЕРНАТИВНИ ДРЕС ТРИКОЛОРА ЗА СП

Французи или су свесни платежне моћи својих сународника који се још увек опорављају од глобалне еконмске кризе или су скромнији. Присталице Триколора за дрес са Галским петлом на левој страни груди и логом Стетског првенства на десној коштаће 61, 59 евра.

Кад на то додамо поштарину до нашег Балкана, ако уопште продавац и жели да испоручи робу на наше адресе, јасно је да се савези репрезентација учесника Светског првенства и као и сами продајни ланци неће овајдити од пара из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.