ВОЈВОДИНА, БУДУЋНОСТ И БРК У ЛУКИНУ ЧАСТ

У ЛУКИНУ ЧАСТ
ЗА СЕЋАЊЕ НА САИГРАЧА

Шесту годину за редом Рагби клуб Војводина ће у Новом Саду организовати меморијални турнир Лука Марин у част погинулог другара и саиграча. Овог маја поред домаћина и јединог редовног учесника свих претходних скупова у Лукино име, Београдског рагби клуба, међународну ноту догађају даће најмлађи црногорски клуб – Будућност из Подгорице. Почетак прве утакмице турнира који ће се играти на терену стадиона Фудбалског клуба Кабел заказан је за 17 сати.

Од како нас је 9. октобра 2007. у саобраћајној несрећи у 26. години живота напустио првотимац тима из Српске Атине и репрезентативац Србије , његови саиграчи и породица меморијалим турниром нас сваког маја подсећају на лик и дело Луке Марина.

ДЕТАЉ С МЕМОРИЈЛА 2010.: рагбиста Лисбурна у продору против Војводине
ДЕТАЉ С МЕМОРИЈЛА 2010.: рагбиста Лисбурна у продору против Војводине

До сада су трофеј у његово име два пута освајали Београдски рагби клуб 2008. и 2011. ирски Лисбурн 2010. и 2012. док је пехар 2009. припао селекцији службеника Полиције Северне Ирске. Част да наставе традицију и да можда по први пут освоје турнир сутра ће се указати гостима из Црне Горе и домаћину догађаја Војводини док Београдски рагби клуб важи за фаворита.

Интересанто је да ће Меморијал Лука Марин бити прва међународна провера и прво гостовање Подгоричанима. Боје Будућности поред момака из црногорског главног града сутра у Новом Саду браниће и пар играча Арсенала из Тивта, Крсташа из Котора и Будве.

Велико нам је задовољство да и ове године организујемо турнир с поменом на Луку. Свима нама је била част да будемо поред њега и да играмо с момком као што је он био. Без обзира што су момци из Београда главни претеденти на трофеј а Подгоричинаи непознаница, покушаћемо да их изненадимо, победимо и први пут освојимо пехар – рекао је Горан Поробић, играч и председник Рагби клуба Војводина и додао:

Овим путем позивамо све новосадске љубитеље рагбија и спорта уопште али оне који нису Новосађани да дођу на стадион Фудбалског клуба Кабел, пруже нама и свим учесницима догађаја подршку и уживају у рагбију. Улаз је наравно, слободан.

Турни ће се играти по једнокружном бод систему свако са сваким. Утакмица ће трајати по 40 минута са два полувремена од по 20 минута. Први сусрет је заказан за 17 сати.

2 Replies to “ВОЈВОДИНА, БУДУЋНОСТ И БРК У ЛУКИНУ ЧАСТ”

  1. Odličan turnir i veliko iskustvo za nas iz podgoričke Budućnosti. Hvala Voši na pozivu i organizaciji, nadamo se da ćemo dolaziti tradicionalno na ovaj turnir. Mnogo su nam značile ove utakmice, a meni lično i više od utakmica znače emocije porodice Marin. Zaista je čast igrati na ovom turniru, kada se vidi koliko to znači i koliko smo doprinijeli čuvanju sjećanja na njihovog sina i igrača Vojvodine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.