ДЕ ВИЛИЈЕРС СЕ ОПРСТИО ОД РЕПРЕЗЕНТАТИВНОГ РАГБИЈА

ЛОМ ВИЛИЦЕ ГА СКУПО КОШТАО: Жан Де Вилијерс у дуелу са Самоанцима
ЛОМ ВИЛИЦЕ ГА СКУПО КОШТАО: Жан Де Вилијерс у дуелу са Самоанцима

Капитен Спрингбокса, човек који је 13 година играо у чувеном златно-зеленом дресу, један од најбољих центара света, опростио се од репрезентативног рагбија. Ову одлуку Жан Де Вилијерс је донео после победе Јужне Африке против Самое у којој је претрпео лом вилице што га је натерало да се опростио од Светског купа у Енглеској и играња за државни тим.

Жан Де Вилијерс је одиграо 109 утакмица за репрезентацију, од који 37 као капитен и четврти је играч са највише мечева за Јужну Африку. Поводом одлуке да оконча међународну каријеру Де Вилијерс је рекао:

Чим сам напустио терен после повреде знао сам да сам одиграо последњу утакмицу за Спрингбоксе. Повреде су саставни део рагбија, ја сам их имао доста и досада сам научио како да се носим са њима. Жао ми је, али, шта ћу, живот се наставља. Морам то да прихватим и наставим напред.

Жан Де Вилијер се осврнуо и на његову претходну повреду претрпљену са светском првенству, тада 2007. И њу је доживео такође против Самое и тада је Јужна Африка добро прошла на Мондијалу, отишла до финала и постала други пут шампион света. Центар Стормерса је изразио надање да ће Спригбокси и овог пута проћи као и пре осам година у Француској.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.