КРСТАШИ ОПУШТЕНИ (ИЛИ БАРЕМ ТАКО ДЕЛУЈУ) ПРЕД ПОЛУФИНАЛЕ

СПРЕМНИ ЗА ШАРКСЕ: Данијел Картер вежба обарање на последњем тренинг пред новинарима пре полуфинала. ФОТО: Јован Бајић
СПРЕМНИ ЗА ШАРКСЕ: Данијел Картер вежба обарање на последњем тренингу пред новинарима пре полуфинала. ФОТО: Јован Бајић

На првом терену Линфилд парка, дому Рагби фудбал клуба Линвуд, у источном делу Крајстчрча, Крусејдерси су одржали последњи тренинг пред очима јавности уочи  полуфиналног дуела Супер рагбија који ће одиграти против Шаркса на стадиону Рагби лига парк.

Крсташи су деловали опуштено, растерећено али и самоуверено што су пренели и окупљеним представницима седме силе. Први се новинарима обратио Керијан Рид који је рекао да Крусејдерси немају разлога да се плаше скрама Шаркса који је у последње време деловао веома доминантно а самим тим и обележен као најјаче оружје Јужноафриканаца.

Видели смо сви да су веома добри у том сегменту игре. Заиста делују импресивно али ни наши момци у мелеу нису незанемарљиви. Покушаћемо да их надиграмо и на том фронту. Саиграчи у првој и другој линији су Ол блекси, имаћемо сигурно чиме да им се супротставимо.

ПРЕД НОВИНАРИМА: капитен Крсташа Керијан Рид. ФОТО: Јован Бајић
ПРЕД НОВИНАРИМА: капитен Крсташа Керијан Рид. ФОТО: Јован Бајић

Керијан Рид је заборавио да напомене да и трећу линију скрама чине готово све репрезентативци рачунајући и њега, где само Мет Тод скоро није играо за Нови Зеланд, и где ће се вратити Ричи Мек Коув, али на затвореног крилног, опоравивши се од лома ребра.

Рид је прокоментарисао чињеницу да су Шаркси прелетели пола планете и десет временских зона до Крајстчрча.

Фактор путовања сигурно утиче на перформансе у игри али само у првих пар дана после пута. Сигуран сам да су се Шаркси већ адаптирали и да се уопште неће имати проблема да заиграју онако како најбоље знају и умеју.

После Керијана Рида пред камере и микрофоне седме силе је стао Ричи Мек Коув који ће ову утакмицу почети са бројем шест на леђима уместо  уобичајене седмице,  и која ће му бити прва од како је сломио ребро у трећем, последњем Тесту против Енглеске одиграном у Хамилтону. Разумно, прво питање се односило на повреду.

Сада је све ОК. Осећам се спремно и проблема са ребром више нема. Узбуђен сам да јер ми се пружила шанса да заиграм у полуфиналу. Заиста је било фрустрирајуће гледати момке са клупе а бити ван ситуације да им помогнеш на терену.

ПРЕД НОВИНАРИМА: капитен Ол блекса Ричи Мек Коув. ФОТО: Јован Бајић
ПРЕД НОВИНАРИМА: капитен Ол блекса Ричи Мек Коув. ФОТО: Јован Бајић

Ричи је прокоментарисао чињеницу да ће Крусејдерси против Ајкула коначно бити у најјачем саставу:

Фантастично је имати у тиму поново на окупу Керијана Рида, Данијела Картера и Израела Дага у комбинацији са осталим момцима. Ова утакмица ће дефинитвно бити другачија од оне одигране пре два месеца. Извукли смо поуке из тог меча и сигурно нећемо правити исте грешке.

У последњем сусрету две екипе, с којег смо Вас сликом и речју извештавали, Шарски су победили 30:25 и то са играчем мање јер је у 17. минуту Жан Дејзел добио црвени картон због гажења противника.

Главни стратег Крсташа, Тод Блекедер ће пред Шарксе извести следећи тим:

Вајат Крокет, Кори Флин, Овен Френкс, Доминик Брд, Семјуел Вајтлок, Ричи Мек Коув, Мет Тод, Керијан Рид, Енди Елис, Колин Слејд, Немани Надоло, Данијел Картер, Рајан Кроти, Керион Фонотиа, Израел Даг

Бен Фунел, Џо Муди, Непо Лаулала, Џими Тупоу, Џордан Тауфа, Вили  Хајнц, Том Тејлор, Џони Мек Никол

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.