КРСТАШИ ПАЛИ НА ПРВОМ ТЕСТУ

ИЗНЕНАДИЛИ: капитен Бунтовника Скот Хигинботом у продору против Крсташа
ИЗНЕНАДИЛИ: капитен Бунтовника Скот Хигинботом у продору против Крсташа

На отварању нове, јубиларне 20. сезоне Супер рагбија франшиза која се и ове године сматра једном од најкомпетентнијих за освајање турнира, претрпела је пораз. Крусејдерсе су на њиховом терену у Крајстчрчу, први пут од оснивања и уласка у такмичење пре пет година, савладали Ребелси, победивши их на Рагби лига парку 20:10 (10:7). У Ози дербију Брамбиси су разбили Редсе 47:3 (21:3) док су прву победу за Новозеланђане извојевали Хурикејнси тријумфом 22:8 (11:8) у Јоханезбургу против Лајонса.

Ребелси су у складу са својим именом, побунили против етикете аутсајдера коју им редовно каче пред почетак Супер рагбија. Да су заиста озбиљни у намери да је скину, Бунтовници из Мелбурна су доказали на терену Рагби лига парка бацивши на колена најуспешнију франшизу у историји јужне хемисфере.

Колико су Крусејдерси били немоћни најбоље осликава податак да нису успели да искористе играча више на терену због жутог картона Шон Мек Макоха зарађеним опасним обарањем. И не само да нису материјализовали бројчану предност, већу су и примили есеј са играчем више јер је Ник Стирцакер, који је био на клупи за кажњене у првом полувремену, покупио шут по земљи Данијела Картера испринтао 60 метара и положио. Отварач Крсташа и Новог Зеланда напустио меч пре краја због повреде ноге.

У утакмици у којој је Бен Александер прославио свој 100. Супер рагби меч, Брамбиси су прегалопирали преко индиспонираних Редса. У главном граду Аустралије на стадиону Канбера, домаћини су са шест есеја декласирали госте из Квинсленда 47:3 (21:3). Кристиан Леали` ифано је завршио сусрет са 18 поена из четири трансформације и три казне. С друге Џејмс Хорвил га је завршио пет минута пре истека због другог жутог картона. Једине, утешне поене за Редсе је укњижио Карлмајкл Хунт из казне у првом полувремену.

Прво славље за Нови Зеланд су остварили рагбисти Хурикејнса који су на турнеји по Јужној Африци. Први трофеј на сафарију по југу Црног континента су узели на Елис парку у Јоханезбургу есејима Ти Џеја Перенаре и Мета Проктора а Бауден Барет је био сигуран из четири казне за тријумф 22:8 у дуелу са Лајонсима.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ПРЕМИЈЕРНОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

КРУСЕЈДЕРС – РЕБЕЛС 10:20 (7:10)

БРАМБИС – РЕДС 47:3 (21:3)

ЛАЈОНС – ХУРИКЕЈНС 8:22 (8:11)

Сутра:

БЛУЗС – ЧИФС

ШАРКС – ЧИТАС

БУЛС – СТОРМЕРС

ВАРАТАС – ВЕСТЕРН ФОРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.