КРСТАШИ ПРЕГАЗИЛИ ХУРИКЕЈСНЕ У ВЕЛИНГТОНУ

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА: Давид Хавили бежи Чејсу Тиатиаи. ФОТО:Photosport
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА: Давид Хавили бежи Чејсу Тиатиаи. ФОТО:Photosport

У првој утакмици, првог дана седме рунде Супер рагбија, која је требала да буде дерби кола обзиром да су се намерачиле две франшизе које су највише показале у досадашњем делу сезоне, Крусејдерси су декласирали Хурикејнсе 32:8 (17:8) наневши им други пораз ове године.

Крсташи су једноставно и у потпуности доминирали на сусрету одржавши момцима из престонице лекцију из рагбија. Обе екипе су готово сасвим биле у пуном саставу са све репрезентативцима, тако да ни једна страна није могла да узме као покриће некомплетност, а после 80 минута игре на Регионалном стадиону у Велингтону, изговор за лошу игру сигурно је требао домаћинима.

Хурикејнси једноставно, нису личили на себе.

Перјаница тима, играч који је био проглашен за најбољег на свету, и то две године за редом, 2016. и 2017., што је до сада само успело легендарном капитену Ол блекса Ричију Мек Коуву, креатор игре је у потпуности подбацио. Бауден Барет није могао да састави крај са крајем, бацао је лопе у празно покушавајући да извуче неко магично додавање које би можда изродило чудесну акцију за постизање поена. Међутим, та додавања су или завршавала у ауту или их је противник пресретао.

Хурикејнси су повели први на мечу казном Баудена Бартета али то је од прилике било све што су сами учинили.

Једино вредно помена је био есеј Нгани Лаумапеа у 31. минуту, али тек када су гости били са играчем мање на терену због жутог картона Мета Тода који је омео Ти Џеј Перенару да брзо изведе казну. Бауден Барет је после полагања бивше звезде рагби лиге пропустио прилику да укњижи додатна два поена из трансформације што је на крају употпунило генералну слику о његовој и лошој игри целог тима.

С друге стране, Хурикејнси не би били тако лоши да рагбисти базирани у Крајстчрчу нису били тако добри.

Крусејдерси су деловали знатно организованије и као екипа са планом игре. Млади Ричи Мо` унга је одлично оркестровао стратегију и потезе са позиције отварача чиме можда и угрожава стартну позицију Баудена Бартета у државном тиму јер је први човек Ол блекса Стив Хансен био на трибинама стадиона у Велингтону.

Целокупну добру игру Крусејдерса есејима су крунисали Вил Џордан, Брајдон Енор и Давид Хавили који се два пута уписао у листу стрелаца док је Ричи Мо` унга укњижио 12 поена из три трансформације и две казне.

Јован Бајић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.