МОГУЋ ШТРАЈК ВЕЛШАНА ПРЕД ОКРШАЈ СА ЕНГЛЕЗИМА

РАЗМЕЈУ СЕ: Алун Вин Џонс (лево) и Ворен Гетланд. ФОТО; Getty Images
РАЗУМЕЈУ СЕ: Алун Вин Џонс (лево) и Ворен Гетланд. ФОТО; Getty Images

Увек са великом пажњом исчекивани сусрет Велса и Енглеске у оквиру Првенства шест нација, који би требало да се одигра ове суботе у Кардифу, под великим је знаком питања. Рагби савез Велса још увек није потписао нове уговоре са играчима који прете да ће ступити у штрајк што би подразумевало чак и неодигравање утакмице са старим непријатељем ако се до краја данашњег дана не ставе потписи на договор две стране.

Како нови шестогодишњи уговор Рагби савеза Велса (Welsh Rugby Union) са представницима четири франшизе Њупорт Гвент Драгонс, Кардиф Блуз, Оспрејс и Тлалетли Скарлетс које представљју Велс у клупским такмичењима, још увек није потписан, франшизе нису у могућности да понуде нове уговоре својим играчима.

Обзиром да је у овај својеврстан процеп упало између 70 и 100 рагбиста земље Змајева, удружење играча је најавило да ће ако се пред своје штићенике који су у проблему не ставе нови уговори до среде, ступити у штрајк. То би подразумевало по речима Алун Вин Џонса бившег капитена Змајева и Британских и Ирских Лавова и живе легенде Велса, чак и неодигравање супер популарне утакмицепротив Енглеске, што је остављено као последња могућност.

По прценама финансијских стручњака, у случају  неодигравања окршаја у Кардифу између Змајева и Црвени ружа, Рагби савез Велса би пропустио прилику да заради 10 милона фунти стерлинга.

Нови стари тренер Велса Ворен Гетланд који је са два пораза започео нову кампању на кормилу, рекао је да је на страни играча али да не подржава могуће неодигравање утакмице и да се нада да ће се ипак доћи до толико исчекиваног меча који је један од дербија трећег кола Првенства шест нација.

У земљи одакле ја долазим, ако постоји толики проблем да се не може доћи до решења, онда се приступа стратегији да се две стране у преговорима буквално затворе у просторију на 24, 48, 72 или колико је већ потребно сати  док се не постигне договор – рекао је Новозеланђанин који је водио Змајеве до три Грен слема у Првенству шест нација 2008., 2012. и 2019. године.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.