МОНАРХИСТИ БОЉИ ОД ЧЕЛИКА

ДЕТАЉ С МЕЧА КБРК - ЧЕЛИК
ДЕТАЉ С МЕЧА КБРК - ЧЕЛИК

Краљевски београдски рагби клуб у оквиру другог кола Регионалне „Балканске“ лиге без већих проблема савладао је на Ади Циганлији шампиона Босне и Херцеговине. Монархисти су на мечу постигли шест есеја што им је било довољно за тријумф 41:7 (15:7) против Челика из Зенице.

Рагбистима са Аде окршај с Босанцима био је премијерни у новој сезони Балканске лиге обзиром да је меч првог кола који су требали да одиграју са Надом у Сплиту одложен за 11. децембар.

Краљевски београдски рагби клуб успео је да се уздигне после пораза у домаћем првенству од Победника и наизглед лако освоји прве бодове у регионалном такмичењу.

ДЕТАЉ С МЕЧА КБРК - ЧЕЛИК
ДЕТАЉ С МЕЧА КБРК - ЧЕЛИК

Челик је био равноправни противник само у првом полувремену када је и пронашао начин да направи рупу у одбрани Београђана. Све поене за Зеничане трансформацијом сопственог есеја постигао је Сабахудин Субашић који је у сезони 2008/2009 играо управо за Краљевски београдски рагби клуб.

У редовима домаћих најефикаснији је био Лео Додић с 21. укњиженим поеном. Отварач Монархиста два пута је положио лопту иза гол линије Челика, био сигуран за четири претварања и из једне казне.

ДЕТАЉ С МЕЧА КБРК - ЧЕЛИК
ДЕТАЉ С МЕЧА КБРК - ЧЕЛИК

Окршај на Ади био је заиста жесток о чему сведоче бројне повреде а тројица играча завршала су утакмицу у Ургентном центру Београда, два Челика и један КБРК. Код Монархиста поред пуцања капка Алесандра Ђорђевића и пуцања браде Александра Петровића, Душан Радивојевић је „зарадио“ отворен прелом прста и помоћ је потражио на Ургентном центру. На истом месту додатне лекарске интервенције указане су двојици момака из Зенице. Данијелу Кесеровићу због потреса мозга и посекотине од четири центиметра на потиљачном делу главе а Семиру Ајановићу због јаког удараца у грудни кош. Ермин Мушановић је одбио да оде на испитивање у Ургентни центар и ако се сумња да је сломио ребро приликом контакта.

КБРК – ЧЕЛИК 41:7 (15:7)

Игралиште на Ади Циганлији.

Гледалаца: 200.

Главни судија: Данијел Сонтаг (Мађарска).

Помоћници: Александар Попречица (Србија), Ален Тица (Босна и Херцеговина).

Делегат: Милан Гроздановић (Србија)

КБРК: Бранимир Рељић, Властимир Сретеновић, Бојан Белић, Ненад Мићић, Марко Јоксимовић, Ведран Бркић, Давид Стевановић, Борис Мартић, Александар Петровић, Андрија Јанковић, Душан Радивојевић, Лео Додић, Александар Ђорђевић, Никола Арсић, Милан Милићевић. Играли су још: Петар Васић, Дејан Каратрајковски, Владфислав Фаркаш, Петар Станић.

ЕСЕЈИ: Лео Додић (15`, 73`), Никола Арсић (25`), Борис Мартић (42`), Андреја Јанковић (44`), Бојан Белић (50`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Лео Додић (15`, 42`, 50`, 73`).

КАЗНА: Лео Дудић (6`)

ЧЕЛИК: Ведран Изић, Данијел Кесревић, Адис Башић, Един Појскић, Емин Мушиновић, Сандро Мишић, Адис Карабеговић, Семир Ајановић, Мирза Капић, Сабахудин Субашић, Алдијан Синановић, Седад Тувекчић, Адис Селимспахић, Вахдед Кокић, Неиро Ахмић. Играли су још: Ебиб Алић, Слеведин Рихић, Хувејледин Омбашић, Енис Мујкановић, Харис Задић, Дениз Меравца, Невзет Халиловић.

ЕСЕЈ: Сабахудин Субашић (19`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Сабахудин Субашић (19`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.