НОВИ ТРИЈУМФ АНДОРЕ У БЕОГРАДУ

ПОНОВО ТРИЈУМФОВАЛИ У СРБИЈИ: рагбисти Андоре славе победу. ФОТО: РАГБИ ОЗОН.
ОПЕТ УСПЕШНИ У СРБИЈИ: рагбисти Андоре славе победу. ФОТО: РАГБИ ОЗОН.

Уместо друге узастопне победе у оквиру групе Б дивизије 2 Купа европских нација Србије је претрпела други пораз за редом од Андоре на свом терену. Свега два минута пред крај сусрета аријер гостију Марко Абељо успешно је извео шести казнени ударац чиме су Кнежеви извојевали тријумф 26:23 (12:13) на игарлишту стадиона Фудбалског клуба Милиционар у Макишу и однели четири бода из Београда Орловима испред кљунова.

Разочарење. Велико разочарење и неверица се могла уочити на лицима играча Србије и публике која се у већем броју појавила покрај Аде Циганлије с правом очекујући нову победу Орлова после одличне прошлонедељне партије.

Пулени Драгана Грујића спорадично су личили на екипу која је претходне суботе узела пет бодова против Летоније. У недисциплини и падовима у игри могу се препознати узроци пораза али до 60. минута и другог изједначења на мечу, деловало је као да ће репрезентативци Србије изаћи уздигнутих глава с терена и са нова четири или можда пет бодова на свом конту.

СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА ЗА СРБИЈУ: Марко Капор поентира. ФОТО: РАГБИ ОЗОН.
СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА ЗА СРБИЈУ: Марко Капор поентира. ФОТО: РАГБИ ОЗОН.

Орлови су лоше започели меч. У првом полувремену гости су три пута имали предност али је она сустзана и у две ситуације престигнута. Марко Капор је отворио рачун Србије из казне а нешто касније је постигао и први есеј на сусрету.

У скраму на двадесетак метара од гол линије с леве стране Борис Мартић је подигао лопту и ослободивши се неколицине противника додао је до Милана Растовца који је проследио до Капора. Отварач Победника је прошао кроз двојицу Андораца и поентирао. Мартић је успешно извео трансформацију и доцније и казнени ударац за први преокрет.

СТАНДАРДНО ДОБАР: Борис Мартић (с лоптом) у нападу. ФОТО: РАГБИ ОЗОН.
СТАНДАРДНО ДОБАР: Борис Мартић (с лоптом) у нападу. ФОТО: РАГБИ ОЗОН.

Гости су поново повели четвртом казном Марка Абеље а на исти начин је узвратио Борис Мартић за још једну смену и предност Србије на полувремену 13:12.

У 48. минуту гости су опет водили дроп голом отварача Алберта Кантурија али када је лопта коначно развучне кроз дијагоналу Србије до крила, што се и није често дешавало на утакмици, акција је уродила плодом. Милан Орловић је направио одлучујући продор и несебично упослио Миладина Живанова који је испринтао до есеја и положио близу статива. Борис Мартић је поновио био сигуран за додатна два поена а универзалац треће линије мелеа Брлин Гризлиса и аријер Андоре разменили су по казну у следећа четири минута.

ПОВИСИО ПРЕДНОСТ: Миладин Живанов постиже други есеј за Србију.
ПОВИСИО ПРЕДНОСТ: Миладин Живанов постиже други есеј за Србију. ФОТО: РАГБИ ОЗОН.

При вођству 23:18 чинило се да ће Орлови прекинути низ од два везана пораза од Андоре јер су тим тренутцима деловали комактно и самоуверено. Међутим, уследио је необјашњив пад концентрације што се одмах рефлектовало и на игру.

На сопствено убацивање репрезентативци Србије су изгубили лопту у ауту што су Андорци искористили и развили акцију кроз дијагоналу. Један од најбољих у редовима гостију Марк Абељо поново је задао велике проблеме одбрани Орлова. Ненад Матејић је успео да га обори али је аријер оф лоудом упослио Алберта Кантурија. Есеј првог центра Абељо није успео да претвори али је био успешан из казне у 78. минуту за четврти преокрет на сусрету.

ПРЕСУДИО МЕЧ: Марко Абељо избоди одлучујућу казну.
ПРЕСУДИО МЕЧ: Марко Абељо избоди одлучујућу казну. ФОТО: РАГБИ ОЗОН.

Орлови су имали прилику за финални преокрет. После почетног ударца дошли до поседа и из пар фаза ушли у противничких 22 метара. Међутим, у пресудном моменту лопту су изгубили у раку, Андорци је избацили у аут после чега је пољски судија одсвирао крај.

Остао је жал за пропуштеном приликом и изгубљеним бодовима. Уместо четири за тријумф репрезентативци Србије морали су се да задовоље бонус бодом за пораз мањи од седам поена разлике. Чинило се да се да ће Орлови савладати Андору и тиме прекунути низ од два неуспеха али су везали трећи пораз у дуелу с момцима из малене кнежевине, други за редом у Београду.

СРБИЈА – АНДОРА 23:26 (13:12)

Главни судија: Мишалик (Пољска).

Помоћници: Предраг Штиглић (Србија), Хуго Пла (Андора).

Делегат:  Капутска (Пољска).

СРБИЈА: Душан Марковић, Никола Родић, Предраг Вранеш, Бранимир Петровић, Дејан Тасић, Борис Маркић, Александар Ђорђевић, Данило Булатовић, Милан Растовац, Марко Капор, Миладин Живанов, Андрија Јанковић, Милан Орловић, Урош Бабић, Ненад Матејић.

Владимир Ђукић, Властимир Сретеновић, Иван Рордић, Владо Кушић, Јерко Лабус, Златан Садиковић, Игор Дејановић, Милан Маринковић.

ЕСЕЈИ: Марко Капор (26`), Миладин Живанов (51`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Борис Мартић (27`, 51`).

КАЗНЕ: Марко Капор (15`), Борис Мартић (34`, 56`).

АНДОРА:  Александре Фернандез, Оскар Кабане, Стефано Тосати, Жоан Фите, Давид Кирикашвили, Петер Амбор, Жереми Бериер, Орели Гарсија, Џонатан Гарсија, Рожер Фите, Естеве Долса, Алберт Кантури, Естеве Перез, Марк Гисперт, Марк Абељо.

Гагнидзе Галактион, Давид Мартинез, Пол Уригуен, Марк Арасаз, Тони Кармона, Едуард Естевенет, Кристиан Гарсија.

ЕСЕЈ: Алберт Кантури (60`).

КАЗНА: Марк Абељо (8`, 18`, 23`, 31`, 55` 78`).

ДРОП ГОЛ: Џонатан Гарсија (48`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.