ОБАВЉЕНО ЖРЕБАЊЕ ЗА КУП СРБИЈЕ

ПРИВИЛЕГОВАНИ НА ОСНОВУ УЧИНКА: Играчи КБРК, освајачи прошлогодишњег Купа.
ПРИВИЛЕГОВАНИ НА ОСНОВУ УЧИНКА: Играчи КБРК, освајачи прошлогодишњег Купа.

У просторијама Рагби куба Победник синоћ је обављено жребање за Куп Србије. За такмичење које је важило као најмасовније у држави за ову сезону од осам српских клубова пријавило се седам. Без борбе копља је положио Крушевац. Краљевски београдски рагби клуб као прошлосезонски освајач трофеја био је повлашћен у жребу и првог противника добиће у полуфиналу од бољег из сусрета Жарково – Динамо. Гвоздена тврђава дебитоваће у Купу гостовањем у Новом Саду Војводини док ће се дерби меч четвртфинала одиграти у Београду између Победника и Партизана.

Термини четврфинала, полифинала и финала још нису познати. Комесар за такмичење Рагби савеза Србије Марко Јовановић чека одлуке европске куће рагбија ФИРА АЕР за датуме појединих утакмица националних селекција на основу које ће одретити датуме мечева српског Купа.

У конкуренцији омладинаца (У 19) екипе су пријавили само Краљевски београдски рагби клуб и Гвоздена тврђава који ће играти по трокружном систему такмичења. У трци за титулу освајача Купа код јуниора (У 17) младим Ројалистима и Смедервецима прикључиће се вршњаци из Партизана. Три екипе бориће се двокружно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.