ОДАБРАНА ДВАДЕСЕТДВОЈИЦА ЗА АУСТРАЛИЈУ

СПРЕМНИ ЗА ВАЛАБИСЕ: Капитен Ричи Мек Коув у друштву тренера Ол блекса Грама Хенрија.
СПРЕМНИ ЗА ВАЛАБИСЕ: Капитен Ричи Мек Коув у друштву тренера Ол блекса Грама Хенрија.

Проширење листе повређених Новозеланђана задало је муке Граму Хенрију у одабиру 22 играча за дуел с Аустралијом. Оно што га је обрадовало је опоравак њих неколицине који ће започети недељни меч. Млади Ерон Круден стартује на отварачу а у случају да затреба замени ће га Стивен Доналд. Међу петнаесторицу вратили су се Израел Даг и Ричард Кахуи што значи да се Сони Бил Вилијамс враћа на клупу.

Ол блекси дефинитвно немају среће с повредама које су осакатиле отвараче.  Прво је страдала по многима најбоља „десетка“ света Данијел Картер. У четврфиналу против Аргентине остали су и без Колина Слејда и Милса Мулиаине што је натерало Хенрија да у репрезентацију позове Стивена Доналда.

Мединциски тим Новог Зеланда залечио је задњу ложу Ричарду Кахуију и санирао хематом у бутини Израела Дага што ставља двојац на располагању Тедију, како од милоште зову главног стратега Ол блекса. Старији брат Овена, Бен Френкс опоравио се од диареје и чекаће своју шансу на клупи а заигра у првој линији мелеа. У истој је ситуацији и одлични Сони Бил Вилијамс који се после улоге на крилу против Пумаса враћа међу резерве.

И поред бројних шпекулација и нагађања од стране појединих медија, тачније „неверних Тома“ да Ричи Мек Коув неће бити у стању да одигра своју 102. утакмицу у црном дресу поглед на двадесетдвојицу за дуел с Валабисима вероватно ће их разочарати

За окршај са Аустралијом Грам Хенри је одабрао следећи тим: Тони Вудкок, Кевин Миаламу, Овен Френкс, Семјуел Вајтлок, Бред Торн, Џером Кеино, Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Пири Випу, Ерон Круден, Ричард Кахуи, Маа Нону, Конрад Смит, Кори Џејн, Израел Даг.

Ендру Хор, Бен Френкс, Али Вилијамс, Виктор Вито, Енди Елис, Стивен Доналд, Сони Бил Вилијамс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.