ОЗИЈИ И КИВИЈИ СЕ ЈОШ ПРИПРЕМАЈУ

ПОРАЖЕНИ У РОТОРУИ: играч друге линије Блузса Лиаки Моли бежи ко-капитену Чифса Лиаму Месаму
ПОРАЖЕНИ У РОТОРУИ: играч друге линије Блузса Лиаки Моли бежи ко-капитену Чифса Лиаму Месаму

За разлику од колега из Јужне Африке који су протеклог викенд започели такмичење у Супер 15 рагбију, франшизе Аустралије и Новог Зеланда су и ове недеље биле у фази припрема за бодовне битке. Чифси – две године за редом шампиони јужне хемисфере, у локалном дербију одиграном у Роторуи, били су бољи и савладали Блузсе 43:19, Редси су изгубили 13:18 у Балимору од  Мелбурн Ребелса, Варатаси су победили Хајлендерсе 19:16 на срадиону Хантер у Њукаслу док су Крусејдерси декласирали Хурикејнсе 41:15.

Крсташи су крунисали бољу игру у на терену спортског здања Левин, у истоменом градићу 90 киломерара северно од Велнгтона, у чијој се близини налази грчки манастир где је старешина српски монах отац Мелетије, у другом полувремену када су истрчали на игралипте у промењеном саставу које је спречио момке из главног града Новог Зеланда да пређу с лоптом њихову гол линију. Истина је да се на основу припремних мечева не може наслутити сезона али Крсташи ће сигурно и ове године у њој имати једну од главних улога.

Превише опуштено у последњу проверу пред званичну утакмицу су ушли рагбисти из Кејп Тауна који су једини за разлику од земљака из Јужне Африке били слободни протеклог викенда. Стормери су на гостовању Боланду, екипи која се такмичи у Кари купу, националном првенсву, такмичењу ниво испод Супер рагбија, били без првотимаца јер су их одмарали за гостовање Лајонсима, и претрпели пораз 29:24.

Вестер Форси ипак нису дозволили изненађење у дуелу са аргентинским тимом Пампас XV у Јундалупу победивши их 29:6. Екипа са запада Аустралије у два меча која је одиграла, није примила есеј али ривал им је поред поменутих Јужноамериканаца била и А, односно други тим репрезентације Самое.

У поразу Квинсленд Редса 18:13 у Бризбејну од Мелбурн Ребелса, отварач Аустралије Квејд Купер је претрпео повреду врата после контакта са Лопетијем Тиманијем због које је имобилисан изнет са терена и послат у болницу, али по најновијим информацијама, биће у могућности да стартује против Брамбиса у Канбери.

РЕЗУЛТАТИ ПОСЛЕДЊЕГ ВИКЕНДА ПРИПРЕМА

ЧИФС – БЛУЗС 43:19

ХУРИКЕЈНС – КРУСЕЈДЕРС 15:41

ВАРАТАС – ХАЈЛЕНДЕРС 19:16

РЕДС – РЕБЕЛС 13:18

ВЕСТЕРН ФОРС – ПАМПАС XV 29:6

БОЛАНД – СТОРМЕРС 29:24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.