ОЗИЈИ СЛОМИЛИ СРЦА ШКОТА

ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Бернар Фоли изводи пресудну казну. ФОТО: Getty Images
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Бернар Фоли изводи пресудну казну. ФОТО: Getty Images

Грешком Крега Жубера који је неоправдано свирао офсајд против Шкотске у последњим секундама последњег четвртфиналног сусрета осме смотре најбољих селекција планете, Аустралија се пласирала у полуфинале Мондијала у Енгеској и Велсу јер је Бернар Фоли успешно извео казнени ударац после спорне одлуке Јужноафриког судије за тријумф 35:34 (15:16) Озија на Твикенхему у Лондону у окршају са Келтима.

Шткотску је делило свега на неколико секунди, тачније 45 да постане једина селекција не само из Европе него уопште са северне хемисфере учесница полуфинала Светског купа. Међутим, грешка Крега Жубера који је досудио казну јер је Џон Харди био у ненамерном офсајду када је Ник Фипс избио лопту у напред и када су сви желеи да дођу до ње што пре, спречила историјси тријумф Брђана који су га дефинитвно заслужили.

И Крег Жубер је био свестан катастрофалне грешке јер је одмах чиме је одсвирао крај меча, главом без обзира отрчао у свлачионицу и нестао…

Сигурно ће бити много буре после одлуке Јужноафриканца, али чињеница је да ће Аустралија играти полуфинале против Аргентине на Твикенхему у недељу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.