ОКЛАНД ИЗБОРИО ФИНАЛЕ ПОБЕДОМ ПРОТИВ ВАИКАТА

БОРИЋЕ СЕ УА ТИТУЛУ: чеп треће линије мелеа окланда Сионе Туипулоту у продору против Мулуса

Тријумфом 23:18 (11:15) оствареном на терену стадиона Иден парк против момака Ваиката у првом полуфиналу Премијершипа, рагбисти Окланада обезбедили су учешће у мечу за титулу шампиона Првенства провинција Новог Зеланда.

Прво полувреме првог полуфинала поред лепе на око и лепршаве игре, обележиле су грешке на обе стране као и смена екипа у вођству.

Окланд је био у нападу али је шут преко одбране Ваиката био изблокиран и у контри коју су гости извели Симисони Таукеиахо је постигао есеј. Поентирање талонера Флечер Смит није успео да трансформише.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

Који трен касније, из казне коју су играчи мелеа издествовали у затвореном скраму Зан Саливен је са око 40 метара са леве стране терена био прецизан и умањио предност Ваиката на 5:3, а већ у следећем трену Окланд је прешао у вођство казненим ударцем, овог пута Харија Пламера.

Међутим, радост навијача највећег града Аотеарое није дуго трајала јер је Адам Томсон постигао други есеј на мечу за Ваикато из контра напада гостију по левој страни игралишта после још једне грешке Окланда.

Нови преокрет и ново вођство Окланда домаћој екипи донео је Таниете Телеа полагањем у трећем минуту наставка а повисио га је Хари Пламер успешним претарањем после есеја првог центра.

На осам разлике плаво – беле је одвојио Туму Ману у 51. минуту постигавши есеј после продора по левој страни терена али се Вакато приближио на пет поена заостатка после још једне успешне казне Баудена Ваке пет минута касније.

Вакато је у више наврата поново запретио да преузме вођство од Окланда али су домаћи момци остали на нивоу задатка, грчевито бранили сваки педаљ терена. У кључим моментима Џек Вентон и Адриан Чоат су украли лопту рагбистима у жуто – црвено – црним мајцама у раку и тиме их спречили да угрозе њихову предност и тиме их срече да се пласирају у финале.

У утакмици за титулу шампиона Првенства провинција Новог Зеланда Окланд ће следеће суботе на свом терену стадиона Иден парк угостити бољег из другог полуфинала Тасман – Беј оф Пленти.

ОКЛАНД – ВАИКАТО 23:18 (11:15)

Стадион Иден парк у Окланду

Гледалаца: 2.000

Главни судија: ()

Помоћници: (), ()

Судија у ТВ студију: ().

ОКЛАНД: Џеред Адамс, Ангус Та` авао Мату, Скот Скрефтон, Хемиш Дејзел, Преслио Туфуга, Едриан Чоат, Сионе Туипулоту, Џонатан Руру, Хари Пламтри, Салеси Рајаси, Таниелу Телеа, Туму Ману, Александер Лам, Зарн Саливен

Мајкенђело Сосене Феагаи, Фатонгиа Паеа, Марсел Рената, Џек Ветон, Нико Џонс, Дени Дени Туситала, Сајмон Хики, Џордан Траинор

ЕСЕЈИ: Салеси Рајаси (25`), Таниелу Телеа (43`), Туму Ману (51`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Хари Пламер (44`)

КАЗНЕ: Зан Саливен (8`), Хари Пламер (11`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ВАИКАТО: Оли Норис, Самисони Таукеи` ахо, Сефо Каутаи, Хамилтон Бур, Самипени Финау, Адам Томсон, Лук Џејкобсен, Лиам Месам, Хсавиер Рое, Флечер Смит, Бауден Вака, Бејлин Саливен, Куин Тупаеа, Лиам Комбес Фаблинг, Мети Лансдун

Стивен Миса, Роб Коб, Џош Исоефа Скот, Џејмс Томпсон, Сајмон Паркер, Рис Дикинсон, Патрик Осборн, Гидеон Врамплинг

ЕСЕЈИ: Самисони Таукеи` ахо (5`), Адам Томсон (15`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бауден Вака (16`, 21`, 56`)

КАЗНЕ: Бауден Вака (21`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.