ОЛ БЛЕКСИ УЗЕЛИ БРОНЗИ ПОБЕДОМ ПРОТИВ ВЕЛСА

ЗАСЛУЖЕНО ТРЕЋИ: крило Новог Зеланда тамонира ривала при постизању есеја против Велса. ФОТО: WORLD RUGBY

Рагбисти Новог Зеланда су у утакмици за треће место на Светском купу у Јапану, одиграном на стадиону Аџиномото у Токију, савладали репрезентацију Велса 40:17 (28:10). Ол блекси су постигли шест есеја наспрам два Змајева, и тиме завршили учешће на Мондијалу у Земљи излазећег Сунца са освојеним бронзаним медаљама.

Обе селекције су ушле у меч веома отворено али изузетно борбено желевши да оставе што бољи утисак на самој завршници Светског купа. И није им требало пуно да покажу шта знају и од чега су направљени.

У петом минуту је Ричи Мо` унга је имао прилику да из казне донесе вођство али је са линије 22 метара са десне стране поготио стативу. Међутим,  опасност није била отклоњена.

У наставку акције после испуцавања Велса, Ден Колс је направио одличан продор и офлоудом проиграо у Џоа Мудија који је био у пуном трку. Леви стуб

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ТОКИЈА: Јован Бајић

прве линије мелеа Крусејдерса је био незаустављив постигавши први есеј за Нови Зеланд на мечу.

Ричи Мо` унга који је два минута раније погодио стативу, овог пута је из трансформације погодио гол за 7:0.

Вођство је удвостручено после полагања Баудена Барета који је се измигољио одбрани Велса.

Велшани су имали две прилике да прве поене постигну из казни али су одбили три поена и ишли на више. Есеј је уследио као дело Халама Амоса. Аријер који је добио на овом мечу предност испред Ли Халфпенија, одлично је прошао по левој страни донео пет поена својој екипи. У седам их је претворио успешном трансформацијом Рис Пачел.

Нешто каније је Броди Реталик украо лопту Вешанима у раку и у наставку акције у којој је учествовало петорица играча, Бен Смит је продро кроз одбрану противника и положио близу статива. Ричи Мо` унга није пропустио прилику да укњижи додатна два поена.

Универзалац у дијагонали, на овом мечу на позицији крила, поново је прешао добар део велшке одбране и саму гол линију по истеку 40. минута. Овог пута Бен Смит је продро по десној страни терена, избегао противнике и положио. Отварач Крусејдерса је поново био прецизан за претварање за 28:10 на полувремену.

На самом почетку других 40 минута, Нови Зеланд је украо лопту у ауту на противнику на убацијање Велса онтру момака у црном је крунисао есејем Рајан Кроти. Ричи Мо` унга је и из овог претварања донео поене.

Змајеви су успели да косолидују редове и изврше притисак на ривала. Тај притисак је их је довео до саме гол линије Новог Зеланда. Лопту преко ње је пренео и поклопио Џош Адамс погиваши је из рака.

Рис Присланд који је са клупе одменио имењака Пачела, био је сигуран из трансформације чиме су се Велшани прилижили на 35:17.

Обе екипе су се жестоко бориле али није било измена што се семафора тиче све до 76. минута. Ол блекси су имали скрам на пет метара од гол линије јер је у свом есеју после иницијативе противника поклопио Герет Дејвис.

После добро изведеног мелеа, Бред Вебер који је одменио Ерона Смита на месту демија је проследио лопту до Ричија Мо` унге. Креатор игре Новог Зеланда и Линвуд Рагби Фудбал Јунион Клуба из Крајстчрча нетакнут је прошао поред свог чувара и поентирао. Све есеје својих саиграча је претворо али сопствени нажалост није.

Ол блекси који су још до сутра када се игра финале светски шпампиони, са бронзаним медаљама ће се вратити на Аотеару.

НОВИ ЗЕЛАНД – ВЕЛС 40: 17 (28:10)

Стадион Аџинимото у Токију

Гледалаца: 48.842

Главни судија: Вејн Барнс (Енглеска)

Помоћници: Јако Пајпер (Јужна Африка), Паскал Гузер (Француска)

Судија у ТВ студију: Маријус Јонкер (Јужна Африка).

НОВИ ЗЕЛАНД: Џо Муди, Дан Колс, Непо Лаулала, Броди Реталик, Скот Барет, Шенон Фризел, Сем Кејн, Керијан Рид, Ерон Смит, Ричи Мо` унга, Реико Иоане, Сони Бил Вилијамс, Рајан Кроти, Бен Смит, Бауден Барет

Лиам Колтман, Атуаниса Моли, Агнус Та` авао, Патрик Туипулоту, Мет Тод, Бред Вебер, Ентон Леинарт Браун, Џорди Барет

ЕСЕЈИ: Џо Муди (6`), Бауден Барет (13`), Бен Смит (34`, 40`+1`), Рајан Кроти (42`), Ричи Мо` унга (76`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (7`, 14`, 35`, 40+2`, 43`, )

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ВЕЛС: Ники Смит, Кен Овенс, Дилон Луис, Дилон Луис, Алун Вин Џонс,  Џастин Типурић, Џејмс дејвис, Рос Мориарти, Томас Вилијамс, Рис Пачел, Џош Адамс, Овен Воткинс, Џонатан Дејвис, Халам Амос

Елиот Ди, Рис Каре, Вин Џонс, Џејк Болд, Ерон Шинглер, Герет Дејвис, Дан Бигар, Хадли Паркс

ЕСЕЈИ: Халам Амос (20`), Џош Адамс (60`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Рис Пачел (21`), Дан Бигар (61`)

КАЗНЕ: Рис Пачел (27`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.