ПАРТИЗАН ЖЕЛИ ДА СЕ ДОКАЖЕ

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ПАРТИЗАНА И (ТАДА К)БРК.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ПАРТИЗАНА И (ТАДА К)БРК.

После паузе изазване одлагањем утакмица претходног кола данас се наставља Првенство Србије у оквиру групе А сусретом између Партизана и Београдског рагби клуба. Црно – бели ће на терену Фудбалског клуба Херој у Јајнцима у 11 сати дочекати бивше Монархисте с намером да пред крај шампионске трке оставе добар утисак.

Партизан је у првом делу Првенства поделио мегдан са садашњем Београдским рагби клубом на Ади Циганлији. После 80. минута игре рагбисти из Хумске 1 су тријумфовали али због административног пропуста победа је припала БРК. Тачније, један од играча Партизана није имао уредну такмичарску легитимацију па су бодови за зеленим столом припали новим – старим Џивџанима.

Управо тај догађај је додатна мотивација за првотимце Партизана да поново докажу да су бољи.

Није реч о освети. Опет смо ми направили грешку која нас је поново скупо коштала али желимо прво себи да потврдимо а онда и свима осталима да покажемо да смо бољи од данашњег ривала. Ја лично као и нико други из екипе, немам ништа против данашњег противника али засметало нам је што смо утакмицу коју смо добили на терену изгубили на папиру. Ако буду бољи, свакако, пружићемо их руку и честитати али готово да сам убеђен да се то данас неће десити – речи су Марка Милосављевића капитена и универзалца у дијагонали Партизана.

БЕЗ ЖЕЉОМ ЗА ОСВЕТОМ АЛИ ВОЉАН ДА ДОКАЖЕ КО ЈЕ БОЉИ: Марко Милосављевић (скроз лево) капитен Партизана.
БЕЗ ЖЕЉОМ ЗА ОСВЕТОМ АЛИ ВОЉАН ДА ДОКАЖЕ КО ЈЕ БОЉИ: Марко Милосављевић (скроз лево) капитен Партизана у једном од претходних мечева са БРК.

Претходни, поменути сусрет Парног ваљка и тада Краљевског београдског рагби клуба припао је црно – белима као онај пре тога, односно финале Купа Србије.

Момци с Аде после одласка тренера првог тима Божидара Јелића који је формирао Рагби клуб Црвена Звезда додатно су подмладили и играчки и тренерски кадар. Екипу сада воде Адмир Хаџић и Алексанадр Петровић, бивши тренери подмладка Сингидунума.

Проверени двојац имао је изузетно запажене резултате са јуниорском репрезентацијом Србије која сада практично чини окосницу сениорске екипе Београдског рагби клуба. Са пар искуснијих играча попут Бориса Мартића, под условом да буде доступан свом матичном клубу од обавеза које има играјући за пољског прволигаша Краков, Џивџани ће бити чврст орах за Партизан. У сваком случају, ваљало би бити сведок дуела са терена Фудбалског клуба Херој у Јајинцима који почиње у 11 сати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.