ПОГЛАВИЦЕ УЗЕЛЕ ПРВИ СКАЛП

РАЗБИЈЕНИ НА СВОМ ТЕРЕНУ: капитен Чифса Крег Кларк зауставља стуба Хајлендерса Бронсон Мареја.
РАЗБИЈЕНИ НА СВОМ ТЕРЕНУ: капитен Чифса Крег Кларк зауставља стуба Хајлендерса Бронсон Мареја.

У утакмици којом је почело друго коло, уједно и такмичење у Новозеландској конференцији играчи Хајлендерса и Чифса су нам јоп једном демонстраирали зашто је Супер рагби супер рагби. У сусрету одиграном на терену стадиона Форсит бар у Данидину постигнуто је седам есеја а екипе су се чак седам пута смењивале у вођству. После 80 минута фантастичне игре оно је остало на страни Чифса који су победом 41:27 (16:14) успешно започели одбрану титуле шампиона јужне хемисфере.

Од процена кладионичара везаних за овај меч а које смо ми објавили у јучерашњој најави кола није било ништа у буквалном смислу јер не само да Хајлендери нису остварили најављени тријумф него нису успели да извуку ни бонус бод за пораз од седам или нање поена разлике.

НИСУ ОПРАВАДАЛИ ОЧЕКИВАЊА: играч друге линије Хајлендерса Џерад Хоеата у покушају пролска талонера Чифса Риса Маршала.
НИСУ ОПРАВАДАЛИ ОЧЕКИВАЊА: играч друге линије Хајлендерса Џерад Хоеата у покушају пролска талонера Чифса Риса Маршала.

Чифси су повели казном Герета Аскомба али су домаћини узвратили есејем Бена Смита. Аријер домаћина је покупио оф лоуд Лиама Сопоанге у нивоу скочних зглобова, прихватио лопту у окрету и контакту с одбрамбеним играчима и положио је иза гол линије који је касније из трансформацје погодио Сопоанга.

Други есеј на мечу био је дело Тима Нанаиа Вилијамса који је искористио излетање Ма` ае Нонуа у одбрани и донео Чифсима поново предност а Герет Аскомб је трансформацијом и касније с две казне повећао на 16:7. На само два заостатка пред одлазак на паузу Хајлендерсе је довео капитен. Хозеа Гир је прилио лопту на крилу, прошао кроз петорицу ривала и поентирао што је омогућило Лиаму Сопоанги претварање.

ДЕТАЉ С МЕЧА У ДАНИДЕНУ: Танерау Латимер у продору против Хајлендерса.
ДЕТАЉ С МЕЧА У ДАНИДЕНУ: Танерау Латимер у продору против Хајлендерса.

Сопоанга је казном у трећем минуту наствка вратио момке из региона Отаго у вођство али је Патрик Озборн есејм напавио нови преокрет. Улоге су се поново промениле само три минута касније полагањем Кејда Покија а трансформацијом и казном Лиама Сопоанге Хајлендерси су се одлепили на шест разлике.

Међутим, одучујући преокрет је направио Герет Аскомб. Младом отварачу који је ове године из Блузса прешао у Чифсе, друго поентирање Тима Нанаи Вилијамса, чиме су гости обезбедили и бонус бод,  је омогућило шут за два поена. До краја меча Аскомб који се с Бејби блексима 2011. био шампион света, са још две казне и укупним учинком од 21 поен, је оверио први тријумф Поглавица у новој сезони Супер рагбија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.