ПРОЦВЕТАЛЕ ДЕТЕЛИНЕ, УВЕЛЕ РУЖЕ

НЕМОЋ: Бен Фоуден у рукама Ираца.
НЕМОЋ: Бен Фоуден у рукама Ираца.

Репрезенатвци Ирске у потпуности су надиграли старог непријатеља на стадиону Ленсдаун роуд у Даблину и поразивши Енглезе 24:8 (17:3) спречили су их да први пут после осам година заврше Куп шест нација у великом стилу односно Грен слемом што подразумева и Трипл карун. Овако, изабраници Мартина Џонсона остали су кратких рукава али и даље у игри за титулу под условом да Велшани вечерас не победе Французе у Паризу с више од 26 поена разлике.

Ирци су Енглезима одржали лекцију рагбија у првом полувремену и само неке од спорних одлука новозеландског судије Бруса Лоренса спречили су домаћине да остваре убедљивије вођство. Најпре је Џонатан Секстон са три казне отворио старе непријатеље. Отварач Ленстера био је зачетник акције која је водила ка првом есеју Ираца јер брзо извео казну са неких десетак метара од циља и дистрибуиро лопту по левој страни где су имали вишак а Томију Боуву није било претерано тешко да полоши исту.

РАДОСТ: Ирци прослављају есеј Томија Боува.
РАДОСТ: Ирци прослављају есеј Томија Боува.

Енглези у једној од ретких посета у половину домаћина успели да изнуде казну коју је Тоби Флуд реализовао. Секстон је узвратио истом мером јер је Бен Јангс зарадио жути картон после још једне убитачне контре ривала, бацивши лопту на трибине и тиме спречио Ирце да брзо изведеним аутом евентуално поново поентирају.

Само минут од бројчаног изједначења јер је Дани Кер заменио Јангса по истеку казне, Брајан О` Дрискол урадио је оно што му је новозеландски арбитар оспорио у првом полувремену. Ирци су узели лопту Енглезима на сопствено убацивање и „развукли“ је по левој страни а капитем момака са Смарагног острва положио је лопту у сам угао есеј простора чиме је оборио рекорд који је држао Шкотланђанин Иан Смит са 24 поентирања у Купу шест нација.

РЕКОРДЕР: Капитен Ирске Брајан О` Дрискол постиже 25. рекордни есеј у Купу шест нација.
РЕКОРДЕР: Капитен Ирске Брајан О` Дрискол постиже 25. рекордни есеј у Купу шест нација.

До краја сусрета једино вредно помена што су гости успели да ураде је пас домаћина приликом извођења аута у својих 22 метара који је пресекао Стив Томпсон и постигао есеј а колико су Енглези били ван себе и несхвативши шта их сналази сведочи промашена трансформација Џонија Вилкинсона из позиције из које под „нормалним“ условима не би омануо.

Ирци су играли за понос и показали су колико су поносна рагби нација која је једино у овоме спорту и још мало чему уједињена. Поред тога Ирцима је била намера да осујете Енглезе у освајању Грен слема, што су и успели оставивши келтској браћи Велшанима судбину у своје руке јер их само вечерашњи тријумф од 26 и више поена против Триколора дели од преотимања титуле шампиона Купа шест нација од Црвених ружа.

НЕМОЋ И НЕВЕРИЦА: Стручни штаб Енглеске.
НЕВЕРИЦА: Стручни штаб Енглеске.

ИРСКА – ЕНГЛЕСКА 24:8 (17:3)

Стадион Ленсдаун роуд у Даблину.

Гледалаца: 55.000.

Главни судија: Брус Лоренс (Нови Зеланд).

Помоћници: Најџел Овенс (Велс), Тим Хејз (Велс).

Судја у ТВ студију: Ђулио Де Сантис (Италија).

ИРСКА: Киан Хили, Рори Бест (Шон Кронин 78`), Мајк Рос (Том Корт 58`), Донака О` Калахан, Пол О` Конол (Лио Кален 78`), Шон О` Брајан, Дејвид Валас (Денис Леми 71`), Џејми Хислип, Ион Ридан (Питер Стрингер 78`), Џонатан Секстон (Ронан О` Гара 69`), Аендру Тримбл, Гордон Д` Арси (Педи Валас 78`), Брајан О` Дрискол, Томи Боув, Кејт Ерлс.

ЕСЕЈИ: Томи Боув (27`), Брајан О` Дрискол (56`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Џонатан Секстон (57`).

КАЗНЕ: Џонатан Секстон (5`, 14`, 22`, 36`).

ЕНГЛЕСКА: Алекс Корбисеро, Дилан Хартли (Стив Томпсон 51`), Дан Кол (51`), Луис Дикон (Том Крофт 54`), Том Палмер (Сајмон Шо 25`), Том Вуд, Џејмс Хаскел, Ник Истер, Бен Јангс (Дани Кер 45`), Тоби Флуд (Џони Вилкинсон 50`), Марк Куето (Дејвид Стретл 65`), Шонтејн Хапе, Метју Банахан, Крис Ештон, Бен Фоуден.

ЕСЕЈ: Стив Томпсон (54`).

КАЗНА: Тоби Флуд (31`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Бен Јангс (35`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.