РАГБИ РЕВИЈА У ТОЛОШИМА

ПЛАКАТ НАЈАВЕ ПРВОГ МЕЂУНАРОДНОГ РАГБИ МЕЧА У ПОДГОРИЦИ.
ПЛАКАТ НАЈАВЕ ПРВОГ МЕЂУНАРОДНОГ РАГБИ МЕЧА У ПОДГОРИЦИ.

Црногорци настављају да пишу странице своје младе али изузетно прогресивне рагби историје. После првог меча на тлу Хрватске против Загреба пре две недеље, Ђетићи ће сутра у Подгорици одиграти премијерну утакмицу у свом главном граду с иностраним тимом. Први ће на терен Црвене стијене у Толошима играчи најмлађег клуба, домаће Будућности одмерити снаге с Крсташима из Котора у 14 сати. После њих сат времена касније копља ће укрстити рагбисти Арсенала из Тивта и Витеза.

Подгоричка Будућност је ново дело Милоша Кућанчанина, момка за којег се слободно може рећи да је један од отаца црногорског рагбија обзиром да се с неколицином иностраних заљубљеника у наш спорт из компаније Порто Монтенегро формирао, поставио на ноге и направио прве кораке с Арсеналом из Тивта, Улцињем и Крсташима.

Својеврстану и јединствену рагби ревију у Подгорици у 14 сати отвориће локални момци у дуелу с Которанима. Сусрет Будућности и Крсташа биће још један у низу два клуба у циљу уигравања и стицања непопходног искуства веома младих али перспективних екипа.

МОМЦИ АРСЕНАЛА. ФОТО: Берислав Рожман.
МОМЦИ АРСЕНАЛА. ФОТО: Берислав Рожман.

У 15 сати на терен Црвене стијенен у Толошима истрчаће Тивћани потпомогнути неколицином играча из Котра у поход на прву победу на, условно, свом терену, обзиром да не играју у Бококоторском заливу већ у Подгорици.

Арсенал је до сада као домаћин оиграо утакмице с ветеранима Наде из Сплита, Црвеном Звездом из Београда и Бока Сениорсима из Лофтбороуа из околине Лестера. Сва три сусрета су изгубили. Најбилижи  тријумфу су били против Енглеза али је један играч Арсенала због лоше обезеженог терена протрчао есеј простор што је у многме помогло гостима да остваре победу 15:12.

С Витезом из истоименог града у Босни и Херцеговини Арсенал се сусрео на хуманитарном турниру у рагбију седам 16. јуна у Витез Ријеци и остварио победу 12:5. По речим тренера и играча првог црногорског клуба Морисона Рамбоа Таване Витез ће доћи у Подгорицу с неколико појачања из осталих босанских клубова али тиме не жели да се унапред оправдава за евентуални неуспех његове екипе.

ДЕТАЉ С МЕЧА У ЗАГРЕБУ: Морисон Рамбо Тавана у продору. ФОТО: Берислав Рожман.
ДЕТАЉ С МЕЧА У ЗАГРЕБУ: Морисон Рамбо Тавана у продору. ФОТО: Берислав Рожман.

Против Загреба нисмо одиграли како сам очекивао и то је један од разлога неуспеха. Сигуран сам да ћемо против Витеза који ће практично као и ми, бити комбинација два тима, приказати праву игру и коначо остварити прву победу на црногорском тлу против иностраних екипа – рекао Самоанац који је седам година провео играјући у Француској, од којих четири за Ажен и три за УРМЦ.

Против Витеза ће сигурно бити добар меч и биће одлично ако тријумфујемо у шта чврсто верујем да ће се десити. Оно што је битно то је да је уочљив напредак у односу на утакмицу против Боке Сениорса. Очекујем да ћемо побољшати и поправити неке ствари које нам нису ишле против Загреба. Сматрам да ћемо пружити чвршћу и скигурнију игру и мелеа и дијагонале. – закључио је омиљени межу житељима Тивта.

Ко год је у прилици нека сутра посети терен Црвене стијене у Толошима и присуствује стварању историје црногорског рагбија. Те особе свакако ће бити сведоци прве победе у Подгорици или Арсенала из Тивта или Витеза из Босне и Херцеговине. То сваако не значи да треба пропустити дуел Будућности и Крсташа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.