РУСИ СЕ ОПРАШТАЈУ ОД МОНДИЈАЛА ПРОТИВ ВАЛАБИСА

ПОШТУЈЕМО РУСЕ: Валабиси.
ПОШТУЈЕМО РУСЕ: Валабиси.

Терен стадиона Трафалгар парк у Нелсону биће поприште дуела друге селекције на ранг листи Међународног рагби борда која је два пута била светски шампион и репрезентације која на Новом Зеланду први пут стиче мондијалска искуства. Нема сумње да ће Аустралија декласирати Русију сутра у градићу у којем је одигран први рагби меч у земљи маора али искуство које ће Баћушке стећи у тој утакмици је од не процењиве важности.

То се могло закључити после последњег тренинга обе репрезентације, такозваног капитеновог трчања, и конфенеренција за новинаре које су одржане после тога.

Медије није много занимало како ће и шта ће Валабиси радити на утакмици против Русије већ оно што их очекује после тога.

Капитен Редса и Аустралије Џејмс Хорвил први се обратио окупљеним новинарима у сали за конференције хотела Рутерфорд осврчући се на атмосфетру:

Нелсон је леп градић. Колико смо приметили стадион је проширен за Мондијал у односу на утакмице које су Крусејдерси играли овде. Добро је да су организатори одлучили да се и овде играју мечеви јер тиме пружају прилику мештанима Нелсона да осете чари Светског првенства.

На пиање шта мисли коме ће пружити подршку на сутрашњем сусрету обзиром на велико ривалство Новозелнђана и Аустралијанаца Хорвил је одговорио:

Надам се нама. Сви су љубазни и заиста се труде да се и овде осећамо као код куће. Очекујем да ће нас подржати али и ако буду на страни Руса нећемо им узети за зло.

Хорвил је прокоментарисао и на повреде у селекцији:

Стварно смо имали доста проблема с повређеним играчима али такве су ствари нормалне у сваком спорту, поготово у оном који обилује контактима. Шта да радимо, није нас дошло само двадесетдвојица има нас више и сигурно је да ће свако ваљано попунити рупу у тиму.

Неизбежно, пале су речи на рачун Баћушка:

Велика је ствар за Русе пласман на Светско првенсво. Имају добар тим у принципу, добра су им крила и аријер, свакако да ће бити замињиво играти против њих. Добили су шансу да се покажу против једне од најбољих репрезентација на свету и сугурно да ће желети да искористе ту прилику да се представе у најбољем светлу – рекао је Џејмс Хорвил и додао:

И нама је ова утакмица јако битна. Морамо да победимо како би осигурали пласман у четвртфинале а не да наша судбина зависи од учинка других. То је свима, претпостављам јасно. Јадно смо се осећали после пораза од Ирске и не желимо до краја турнира да осетимо поново тај исти осећај.

ЖЕЛЕ ДА ОСТАВЕ ШТО БОЉИ УТИСАК: Бађушке.
ЖЕЛЕ ДА ОСТАВЕ ШТО БОЉИ УТИСАК: Бађушке.

За разлику од Валабиса који су се лагано растрчавали на последњем тренингу и вежбали шутеве на гол, Медведи су били конкретнији. Радили су поједине сегменте игре, увежбавали акције за сутра. Бидна је била трема.

На конференцији за медије деловали су стидљиво и веома ревносно су одговарали на питања.

Капитен Баћушки Владисав Коршунов одговаравши на питање и констатацију да су постигли есеје против Италије и Ирске рекао је да би био задовољак ако би он и његови саиграчи дали макар један против Аустралије.

Знамо да је Аустралија приима само један есеј до сада на Светском првенству и знамо да ће бити екстремно тешко да ми то учинимо против њих. На ову утакмицу гледамо као на изузетну шансу да научимо нешто ново. Велика је ствар што нам се уопште указала шанса да играмо против најбољих на свету.

Двадесетосмогодишњи талонер је додао:

Ово нам је последња утакмица на првом Светском првенству за које је Русија успела да се квалификује. Верујте, даћемо све од себе да прикажемо што бољу игру и пруђимо што чвршћи отпор Аустралији.

На питање Рагби Озона како на који начин планирају да се супротставе Валабисима главни стратег Русије Никоај Неруш је рекао:

На то стварно не могу да вам дам прецизан одговор. Видећемо сутра како ћемо играти. Ово је велика шанса за нас да напредујемо. Камо среће да имамо још прилика да играмо са противницима као што је Аустралија. Последњи нам је меч на Мондијалу и даћемо све од себе да оставимо што бољи утисак.

Русија се сутра опрашта од првог учешћа на светским првенствима док Аустралија против Баћушки жели да овери пласман у нокаут фазу такмичења које је два пута у прошлости освајала у намери да постане прва репрезентација која је три пута била светски шампион.

Рагби Озон биће присутан и на овој утакмици као би Вам пренео утиске са дешавања са Трафалгар парка у Нелсону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.