САРАЦЕНИ СЕ “ВРАЋАЈУ” У АФРИКУ

ИГРАЋЕ ЕВРОПСКУ УТАКМИЦУ У АФРИЦИ: Сараценси, шампиони Енглеске.
ИГРАЋЕ ЕВРОПСКУ УТАКМИЦУ У АФРИЦИ: Сараценси, шампиони Енглеске с пехаром.

Дефинитвно је потврђено да ће Сараценси своју утамицу петог кола Хајнекен купа у оквиру групе 5 против Биариц Олимпика одиграти у Јужној Африци. Познато је да меч бити одигран у Кејп Тауну а једина непознаница је на ком ће спортском објекту бити приређен спектакл. Да ли на легендарном Њулендсу капацитета 52.000 седећих места или на нешто већем стадиону Кејп Таун који може да прими 65.000 гледалаца.

Ова одлука и не треба да чуди ако се има на уму да је Сараненима у освајању прве титуле шампиона Енглеске претходне сезоне у великој помогла права мала армија Јужноафриканаца у тиму. Још један који ће им се прикључити по завршетку Мондијала на Новом Зеланду је чувени и тренутни капитен Спрингбокса, талније званичних светских шампиона Џон Смит.

Утакмицом у Кејп Тауну, Јужна Африка ће постати десета земља у којој ће се играти елитно клубско такмичење Старог континента. Хајнекен куп окупља најбоље клубове из Енглеске, Ирске, Шкотске, Велса, Француске и Италије. Њих 24 подељених у шест група бори се за нокауф фазу која даје шампиона Европе.

Рагби Озон је последње две године био на финалним утакмицама а надамо се да ће се та традиција наставити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.