СВЕТСКИ РАГБИ НАЧИНИО ПРОМЕНЕ

Челници Светског рагбија, на већу одржаном у Кјоту после жреба за Светски куп у Јапану 2019., донели су неколико важних одлука, од којих је сигурно најупечатљивија она која се односи на могућност играња за другу репрезентацију у односу на земљу порекла.

До сада је била пракса да играч који има боравиште у држави више од 36 месеци, може да постане члан националног тима земље у којој живи. Међутим, од 31. децембра 2020. та граница ће се померити навише, и износиће 60 месеци, односно пет година, боравка у земљи до добијања могућности играња за исту.

С друге стране, могућност да игра за другу репрезентацију, стичу играчи који су све укупно боравили у земљи чије боје желе да бране, десет година и више. Та одлука је већ ступила на снагу.

Како је наведено у изјави Светског рагбија после већа, тиме желе да повећају интегритет и кредибилитет рагбија и већу везу савеза и играча.

До сада смо били у прилици да видимо играче са разних страна света како играју по разним, не типичним репрезентацијама. Овим делом, вероватно се жели у некој мери томе стати на пут.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.