СЕВЕР НАПАДА ЈУГ

РАТ, АЛИ САМО НА ТЕРЕНУ: Мајк Мек Доналд на леђима Артема Фатакова на Светском купу на Новом Зеланду 2011.
РАТ АМЕРИКЕ И РУСИЈЕ, АЛИ САМО НА ТЕРЕНУ: Мајк Мек Доналд на леђима Артема Фатакова на Светском купу на Новом Зеланду 2011.

Доба је када нам предстоји Тест мечеви крајем године, односно време када најбоље селекције северне одлазе да опробају снага са противницима са јужне Земљине полулопте али када и репрезентације из, такозваног, другог круга, тачније, оне које још нису достигле врхунски квалитет, имају прилике да укрсте копља са онима које су већ на том нивоу.

Завршила су се домаћа првенства и међународна клупска такмичења. Сада је ред да изабраници и тренери државних тимова виде у каквом су им стању екипе и да утабају стазу којом ће можда корачати кроз Првенство шест нација или Куп европских нација.

Овог јуна, Французи ће одиграти три тест меча са Новим Зеландом на Аотеароои.

Аустралији у госте, такође у серији од три тест сусрета, долази Ирска – Грен слем шампион Првенства шест нација, док ће Јужна Африка исто у три теста одмерити снаге са Енглеском.

Аргентини у госте иде Велс а Јапан и Италија ће два пута укрстити копља.

Поред дуела Пумаса и Змајева биће још занимљивих утакмица на америчком континенту. Русија ће поделити мегдан са Сједињеним Америчким Државама и Канадом. Канађани ће играти и са Шкотима и јужним комшијама. који ће такође угостити Шкоте.

Предстоји нам месец дана веома интересантних окршаја, судара северне и јужне хемисфере, окршаји репрезентација Првенства Шест нација и Рагби првенства, односно Првенства четири нације, уживајте!

ПАРОВИ ПРВОГ ВИКЕНДА ТЕСТ МЕЧЕВА СРЕДИНОМ ГОДИНЕ

НОВИ ЗЕЛАНД – ФРАНЦУСКА – стадион Иден парк, Окланд

ЈАПАН – ИТАЛИЈА – стадион Оита Банк, Оита

АУСТРАЛИЈА – ИРСКА – стадион Ленг парк, Бризбејн

ЈУЖНА АФРИКА – ЕНГЛЕСКА – стадион Елис парк, Јоханезбург

АРГЕНТИНА – ВЕЛС – стадион Сан Хуан Де Бикентенарио, Сан Хуан

САД – РУСИЈА – стадион Дикс Спортинг Гудс парк, Денвер

КАНАДА – ШКОТСКА, стадион Комонвелт, Едмонтон

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.