СПРИГБОКСИ БЕЗ СТРАХА УЛАЗЕ У ПОЛУФИНАЛЕ

ДЕТАЉ СА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Скајл Бургер обраћа се окупљеним новинарима. ФОТО: Радомир Бајић
ДЕТАЉ СА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Скалк Бургер обраћа се окупљеним новинарима. ФОТО: Радомир Бајић

Спрингбокси су одрадили последњи тренинг пред полуфинални меч са Ол блексима који ће одиграти на Твикенхему сутра у 17 сати по централноевропском времену. На конференцији касније одржаној у медија центру Храма рагбија у британској престоници, окупљеним новинарима су се обратили помоћни тренер Јохан Ван Граан, капитен Фури Ду Приз и Скалк Бургер.

Асистент Хајнеке Мејера осврнуо се на добар учинак капитен против Ол блекса. Фури Ду При је одиграо 12 сусрета са сутрашњим ривалима, седам од њих је завршио на победничкој страни.

Фури је увек имао веома запажену улогу у мечевима против Новог Зеланда. Не знам како ће сутра одиграти али верујем да ће бити одличан. Моје лично мишљење је да је он у свакој утакмици врло добар. Веома добро реагује под притиском, има јако самопоуздање. Талентован играч може да погоди мету коју други не могу а геније може да погоди мету коју нико не види – рекао је Јохан Ван Граан за демија Јужне Африке.

Поводом сутрашњег дуела сам Фури Ду Прије је изјавио:

У принципу смо у истој ситуацији као после меча са Јапаном. Ово је меч нокауф фазе. Ово је велика, веома велика утакмица, највећа утакмица моје и Скалкове каријере а ми смо ту већ дуже време.

На питање новинара да ли Јужноафриканци желе да откину главе Ол блексима Скалк Бургер је одговорио:

Тренутно не. Можда сутра. Биће веома физички захтевна утакмица и ми верујемо у себе ако и они. Играмо различитим стилом али уједно и доста сличан. И ми и они желимо да изађемо на терен и играмо добар рагби, та жеља чини ову утакмицу толико занимљивом.

Бургер је прокоментарисао улогу старијих играча у овој кампањи:

– Чини ми се да су сви искуснији момци одрадили додатни посао који су имали. Што се мене самог тиче. ја само уживам у рагбију. Пре само пар година није било шансе да наставим каријеру због мигрене, али ето, поново ми се указала прилика и јако сам срећан због тога.

Упитан како како могу да надиграју Ол блексе Скалк је рекао:

Велика ствар што се њих тиче је чињеница да им је напад феноменалан. Подржавају само извршење, подржавају сопствене индивидуалне вештине и самим тим стављају те под притисак више било који други тим на свету. Када смо успели да их победимо, све је почињало нашом добром одбраном и покушајима да им не дозволимо да наметну свој ритам игри.

Замољен да прокоментарише Џулијана Савеу Скајк Бургер је био духовит.

Надам се да Џулијен неће трчати ка мени. Ту је страховито, чак и сама помисао на то је страховита. Надам се да ће га Џеј Пи Питерсен зауставити.

Његово пријатељство са Ричијем Мек Коуовом Скалк је окарактерисао на следећи начин:

Чини ми се да је Ричи Мек Коув победио више утакмица него што сам ја одиграо, скоро. Временом смо постали добри пријатељи. Играмо један против другог од 2003. године. Било пар битака између њега и мене и на несрећу, ја сам више пута био на губитничкој страни. У игри смо слични. Боримо се у фазама на земљи, на дну ракова, у обарањима.  Покушао сам више пута да причам с њим на терену али је то готово немогуће али после утакмице, увек се лепо испричамо уз пиво – одао је признање Ричију Мек Коув Скалк Бургер.

Хајнеке Мејер именовао је идентичних 15 за меч са Ол блексима као и у четвртфиналу против Велса. Једина измена односи се на клупу за резерве где се враћа ветеран Виктор Матфилд.

Тим Јужне Африке за дуел са Новим Зеландом:

Тендаи Тваварира, Бизмарк Ду Плесис, Франс Малхербе, Ебен Етцебет, Луд Де Јагер, Франсоа Лоу, Скалк Бургер, Дуан Вермулен, Фури Ду При, Хандре Полард, Брајан Хабана, Дамијен Де Аљенде, Јеси Криел, Џеј Пи Питерсен, Вили Ле Ру

Адриан Шстраус, Тревор Нјакане, Јани Ду Плесис, Виктор Матфилд, Вилјем Албертс, Руан Пинар, Патрик Ламби, Јан Серфонтеин

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.