СТАРТУЈЕ ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ЏИВЏАНА И ПАРТИЗАНА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ЏИВЏАНА И ПАРТИЗАНА

Утакмицом на Ади Циганлији између Београдског рагби клуба и Партизана која почиње у 15 сати, данас стартује сениорско Првенство Србије. Увидевши да домаћи рагби не само да је дотакао дно дна већ да дуже време стоји дубоко заглављен у блату проблема, Рагби савез Србије је повукао неки потез у циљу спасавања оног што су му генерације оставиле на чување и за шта је одговоран. Формирана је група А и група Б Првенства на тај начин што је играчима из тимова квалитетније групе које се боре за титулу шампиона дозвољено на двојну лиценцу да играју за клубове који су се пријавили за борбу у групи Б и обратно.

Групу А чиниће Победник, Партизан и Београдски рагби клуб који ће играти четворокружно по бод систему док би групу Б требали да формирају Балкански Комарац, Крушевац, Војводина, Динамо, Победик 2 и БРК 2 који ће се играти двокружно.

На самом старту поставља се питање колико је реално да нову сезону заврше сви пријављени тимови јер ни претходну нису окончале све пријављене екипе. Од пет клубова који су на јесен 2012. године започеле такмичење само три су га завршила јер је Балкански Комарац био избачен а када је БРК наслутио да му се спрема слична судбина, сам је напустио сва такмичења у организацији Рагби савеза Србије.

Велико је питање опстанка формата Првенства због многих фактора. Најновији је потрес који је задесио колектив са Аде Циганлије пред сам почетак сезоне. Због проблема унутар клуба тренери Адмир Хаџић и Александар Петровић су заједно са двадесетак играча прешли у рагби лигу чиме су довели у питање не само играње другог тима БРК у групи Б Првенства Србије, него и првог у групи која треба да да шампиона.

Одговор на то добићемо данас на Ади Циганлији када Џивџани укрсте копља са Партизаном.

Јован Бајић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.