УРАЂЕН ЖРЕБ ЗА МОНДИЈАЛ У ЈАПАНУ 2019.

ДЕТАЉ СА ЖРЕБА У КЈОТУ. ФОТО: Светски рагби
ДЕТАЉ СА ЖРЕБА У КЈОТУ. ФОТО: Светски рагби

У Државној гостињској кући у древној престоници Кјоту, уз званице као што су премијер Јапана Шинзо Абе, председик Светског рагбија Бил Беумоунт и свих 12 селектора аутоматски квалификованих репрезентација, одран је жреб за Светски куп који ће се 2019. одиграти у Земљи излазећег Сунца.

Домаћини Мондијала биће у групи А са Ирском и Шкотском, које ће се први укрстити копља у на Светском купу од 1991., а придружиће им се репрезентација која прође европске квалификације и селекција боља из разигравања.

Група Б, чини ће бранилац титуле Нови Зеланд, Јужна Африка, Италија и тим који се покаже најбољи у Африци и победник баража. Ово ће бити први пут у историји светских купова да ћесе  Ол блекси и Спригбокси састати у групној фази такмичења.

ТРОФЕЈ ВИЛИЈАМ ВЕБ ЕЛИС СА КОНКУБИНАМА У КЈОТУ. ФОТО: Светски рагби
ТРОФЕЈ ВИЛИЈАМ ВЕБ ЕЛИС СА КОНКУБИНАМА У КЈОТУ. ФОТО: Светски рагби

Друштво где су Енглеска, Француска, Аргентина којима ће се придружити селекција кроз квалификације на америчком тлу и други најбољи из Океаније, сматра се за групу смрти, мада бих ја лично тако окарактерисао групу групу Б.

Групу Ц чини ће Аустралија, Велс, који су били заједно у групи на Мондијалу 2007. године,  Грузија и најбоља репрезентација Океаније, односно друга најбоља из Америке.

ГРУПА А:

ИРСКА, ШКОТСКА, ЈАПАН, Европа 1, победник плеј офа

Група Б:

НОВИ ЗЕЛАНД, ЈУЖНА АФРИКА, ИТАЛИЈА, Африка 1, победник баража

Група Ц:

ЕНГЛЕСКА, ФРАНЦУСКА, АРГЕНТИНА, Америка 1, Океанија 2

Група Д:

АУСТРАЛИЈА, ВЕЛС, ГРУЗИЈА, Океанија 1, Америка 2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.