ЈОШ ЈЕДАН ТРИЈУМФ СПЛИЋАНА У БЕОГРАДУ

НОВИ УСПЕХ СПЛИЋАНА У БЕОГРАДУ: Детаљ с меча Партизан - Нада.
НОВИ УСПЕХ СПЛИЋАНА У БЕОГРАДУ: Детаљ с меча Партизан - Нада.

Само дан после победе над шампионом, у мечу петог кола  Прве дивизије Регионалног „Балканског“ првенства Нада је савладала још једног великана српског а и југословенстког рагбија. На терену стадиона Фудбалског клуба Херој у београдском предграђу Јајинцима, Сплићани су у изузетно занимљивој и пуној преокрета утакмици на којој је виђено десет есеја, победили славни Партизан са 38:25 (10:12) чиме су потврдли неприкосновеност на овим просторима.

ДЕТЉА С МЕЧА ПАРТИЗАН - НАДА
ДЕТЉА С МЕЧА ПАРТИЗАН - НАДА

Како би умањили трошкове путовања руководство далматинског клуба се одлучло на рискантан потез, тачније да за свега 24 сата одигра два меча. У српску престолницу допутовалл су са 29 играча у намери да остану не поразен у окршајима с Победником и Партзаном. Дан раније Сплићани су победили Победника 13:9 а црно-бели су се понадали да ће бацит на колена госте из Хрватске.

ДЕТЉА С МЕЧА ПАРТИЗАН - НАДА
ДЕТЉА С МЕЧА ПАРТИЗАН - НАДА

Међутим, Нада је повела есејем Шпире Матића али учинком браће Дејановић Парни ваљак је дошао до предости. Најпре је Влада изједначио полагањем а трансформација Игора после сопственог есеја била је пресудна за предност јер је до одласка на одмор Лука Поповић смањио на 12:10.

ДЕТЉА С МЕЧА ПАРТИЗАН - НАДА
ДЕТЉА С МЕЧА ПАРТИЗАН - НАДА

Минимално вођство резултрало је опуштенијем приступом игри у наставку и рагбисти из Хумске 1 не узевши за озбиљно противника од готовог направили су вересију што је Нада умела жестоко да казни. За само осам минута другог полувремена ситуација на терену у потпуности се променила. Сплићани су у том периоду на грешке ривала али и на своје знање, постигли три есеја преко Анте Олујића, Шпире Матића и Тончија Бузова које је претворио Ивица Рубељ.

ДЕТЉА С МЕЧА ПАРТИЗАН - НАДА
ДЕТЉА С МЕЧА ПАРТИЗАН - НАДА

Казна Павла Анђелића вратила је Партзан у живот али је полагање Ведрана Антића и још једна трансформација Рубеља, како се касније испоставило, створило недостижну предност од 38:15. Црно-бели су до краја меча успели још два пута да спусте лопту иза гол линије Наде преко ветерана Саше Ђукића и резервисте Ненада Матејића али је то ипак било не довољно да се избегне пораз од најбоље екипе Балканског првенства.

ПАРТИЗАН – НАДА 25:38 (12:10)

Стадион ФК Херој у Јајинцима.

Гледалаца: 200.

Главни судија: Данијел Зонтаг (Мађарска)

Помоћници: Миодраг Буквић (Србија), Зоран Мичић (Србија).

ПАРТИЗАН: Милош Јоксимовић, Павле Анђелић, Бранимир Аћимовић (Јован Бајић), Никола Јерковић, Немања Бабић, Вукашин Медић (Влада Станић), Драган Грујић, Благоје Јовановски, Милован Милићевић, Марко Милосављевић, Саша Ђукић, Марко Пријић (Ненад Матејић), Влада Дејановић, Милош Ивановић, Игор Дејановић.

ЕСЕЈИ: Влада Дејановић, Игор Дејановић, Саша Ђукић, Ненад Матејић.

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Игор Дејановић.

КАЗНА: Павле Анђелић.

НАДА: Мате Борозан, Горан Чулић (Крешо Ћорић), Млисав Милановић (Дарио Јурчевић), Ивица Рубељ, Иво Келез, Никола Денић, Фране Марчић (Иван Миљак), Тончи Бузов (Роко Крстуловић), Ведран Антић, Лука Леротић, Лука Поповић, Дамир Драганић, Томислав Буразин (Анте Плазибат), Шпиро Матић, Анте Олујић (Јурај Поповић).

ЕСЕЈИ: два Шпиро Матић, Лука Поповић, Анте Олујић, Тончи Бузов, Ведран Антић.

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: четири Ивица Рубељ.

ЖУТИ КАРТОНИ: Иво Келез, Анте Олујић.

ТАБЕЛА РЕГИОНАЛНОГ ПРВЕНСТВА

[table “17” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.