ЕНГЛЕЗИМА 140. КАЛКУТА КУП

ДЕТАЉ С МЕЧА ЕНГЛЕСКА - ШКОТСКА: Том Крофт постиже есеј.
ДЕТАЉ С МЕЧА ЕНГЛЕСКА - ШКОТСКА: Том Крофт постиже есеј.

Победом на стадиону Твикенхем у Лондону против старих ривала Шкота, Енглези су задржали Калкута куп у свом поседу и приблжили се на само корак од успеха који су последњи пут остварили пре осам година када су и постали светски шампиони. Тријумф 22:16 (9:9) у британској престолници над Хајлендерима широм је отворио врата изабранцима Мартина Џонсона ка освајању Купа шест нација Грен слемом, под условом да за седам дана у Даблину савладају Ирску.

У првом полувремену Шкоти су изненадили Енглезе веома тврдом игром у којој обе екпе нису успеле да пронађу довољно велику рупу у одбрани ривала да би постигли есеј. Једни поени у првих 40 минута виђени су из казни. Тоби Флуд за Црвене руже и Крис Патерсон за Хајлендере по три пута су погодили мету.

У наставку Тоби Флуд поново је довео домаћне у вођство прецзним ударцем из казне а резервисти су га увећали. Најпре је Том Крофт испратио акцију по левој страни терена и у ситуацији три на један неминовно је било да Енглези поентирају. Џони Вилкинсон који је заменио свог „ученика“ обзиром да је био „ментор“ Флуду у Њукасл Фалконсима, реализовао је трансфорнацију за 19:9.

ЏОН БАРКЛИ У НАРУЧЈУ ЕНГЛЕЗА.
ЏОН БАРКЛИ У НАРУЧЈУ ЕНГЛЕЗА.

Наравно да се Шкоти нису помирили с чињеничним стањем на терену. Макс Еванс увидевши да је немогуће проћи бедем Енглеза лоптом кроз руке, послао ју је кратким ударцем иза леђа одбране, ухватио споствени шут и поентирао. Паркс је претварањем приближио Хајлендерепоново на три разлике.

Међутим, казна Вилкинсона у последњем минуту 140. окршаја Енглеза и Шкота за Калкута куп потврдила је победу домаћина.

СЛАВЉЕ ЕНГЛЕЗА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ШКОТИМА.
СЛАВЉЕ ЕНГЛЕЗА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ШКОТИМА.

EНГЛЕСКА – ШКОТСКА 22:16 (9:9)

Стадон Твикенхем у Лондону.

Гледалаца: 82.000.

Главни судија: Роман Полит (Француска)

Помоћници: Жером Гарсес (Француска), Карло Дамаско (Италија)

Судија у ТВ студију: Тони Редмонд (Ирска)

ЕНГЛЕСКА: Алекс Корбисијеро, Дилан Хартли (Стив Топсон 66`), Дан Кол (Пол Доран Џонс 75`), Луис Дикон (Сајмон Шо 66`), Том Палмер, Том Вуд (Том Крофт 66`), Џејмс Хаскел, Ник Истер, Бен Јангс (Дани Кер 55`), Тоби Флуд (Џони Вилкинсон 66`), Марк Куето, Шонтајн Хапе, Мајк Тиндал (Метју Банахан 40`), Крис Ештон, Бен Фоден.

ЕСЕЈ: Том Крофт (68`).

ТРАНСФОРМАЦЈА: Џони Вилкинсон (69`)

КАЗНЕ: Тоби Флуд (16`, 25`, 31`, 57`), Џони Вилкинсон (80`).

ШКОТСКА: Ален Џекобсен, Рос Форд (Скот Лоусон 66`), Мареј Лоу (Гаф Крос 52`), Ричи Греј, Алистер Келок, Нејтан Хајнс (Алистер Сторкош 68`), Џон Баркли, Кели Браун (Ричи Вернон 42`), Рори Лоусон (Мајк Блер 55`), Руард Џексон (Дан Паркс 50`), Макс Еванс, Шон Ламонт, Џо Ансбро (Ник Де Лука 73`), Сајмон Данијели, Крис Патерсон.

ЕСЕЈ: Макс Еванс (74`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Крис Патерсон (75`)

КАЗНЕ: Крис Патерсон (3`, 21`).

ДРОП ГОЛ: Руард Џексон (40`).

ЖУТИ КАРТОН: Џон Баркли (56`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.