ЕНГЛЕЗИ ПРЕД ОСВАЈАЊЕМ ГРЕН СЛЕМА

СИГУРНИМ КОРАЦИМА КА ГРЕН СЛЕМУ: Ник Истер као капитен изводи Енглезе на тренинг у Даблину.
СИГУРНИМ КОРАЦИМА КА ГРЕН СЛЕМУ: Ник Истер као капитен изводи Енглезе на тренинг у Даблину.

Прошло је готово месец и по дана од како је најјаче и најпрестижније такмичење националнх тимова Старог континента почело а врхунац је пред нама обзиром да се сва три меча последњег кола овогодишњег Купа шест нација играју сутра. Енглезе само чудо дели од освајања титуле и пораз на гостовању у Ирској од узимања исте Грен слемом. Исто то чудо је непоходно Велсу у Парзу против Француске да постане шампион Европе док ће се за част и збегавање последњег места борити Шкотска и Италија у Единбургу.

Управо ће Хајлендери и Азури сурта у главном граду Шкоске започети последњу рунду у 2011. години једног од најстарјих репрезентативних турнра на свету. Чињеница је да су ове две стране на дну табеле али по ономе што су прказали у досадашњем току Купа шест нација меч у Единбургу плени пажњом.

ПАБЛО КАНАВОСИО ПОСТИЖЕ ПОБЕДОНОСНИ ЕСЕЈ ЗА ИТАЛИЈУ У ПРЕТХОДНОМ ОКРШАЈУ ПРОТИВ ШКОТА.
ПАБЛО КАНАВОСИО ПОСТИЖЕ ПОБЕДОНОСНИ ЕСЕЈ ЗА ИТАЛИЈУ У ПРЕТХОДНОМ ОКРШАЈУ ПРОТИВ ШКОТА.

Шкоти су пре седам дана у Лондону у мало прекинули победоносни низ Енглеза који се сада налазе пред Грен слемом. На другој страни, Италјани су у прошлом колу направили историјски успех победом 22:21 против Француске, први пут у Риму и први пут од како су се прикључили Купу шест нација 2000. године где су у протеклих 12 сезона девет пута освајали Вуден спун, односно последње место. Овога пута на добром су путу да избегну ту титулу обзром да већ имају поменуту победу на свом конту док је Шкотима тријумф против Италијана последња шанса да побегну с дна табеле јер имају бољи поен количник у односу на сутрашњег противника. Италијани су пре годину дана савладали Шкоте на свом терену 16:12 а последњи пут су сласт победе на Марејфилду осетили 2007.

Енглезе „само“ победа на Ленсдаун роуду дели од Трипл крауна и првог Грем слема у последњих осам година. Много има подударности са сутрашњим мечом. Те 2003. исто је била година светског првенства које су Црвене руже освојиле у Аустралији предвођене Мартином Џонсоном као капитеном. Претходно су узели  Куп шест нација Грен слемом управо на гостовању Ирској коју су на старом Ленсдаун роуду декласирали 42:6. Ове године Џоно поново води репрезентацију у поход на Даблин али као главни стратег док је улогу капитена од повређеног Мајка Тиндала преузео Ник Истер. Енглези су доказали да имају квалитет и менталитет за овај подухват „једно“ што им преостаје је да надиграју Брајана О` Дрискола и дружну.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ИРАЦА И ЕНГЛЕЗА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ИРАЦА И ЕНГЛЕЗА.

Од преживелих из тог меча на страни Енглеза је само Стви Томпсон док се капитен Ирске О` Дрикол, Питер Стрингер, Пол О` Конол и Ронан О` Гара добро сећају убедљивог пораза и нема сумње да ће погинути на терену како би покварили славље старим непријатељима и оставили келтску браћу Велшане у домену теорије за преотимање титуле од Црвених ружа.

Чини се да присталице Велса сада више него икад чупају косу с главе због пораза 26:19 на свом терену у првом колу од Енглеза јер у супротном сутрашња победа у Паризу делила би их од Грен слема. Међутим, Велшани су и даље математички у трци за титулу. Да би се то обистинило, поред пораза Енглеске у Даблину, морају да остваре победу на Стад Франсу, што им је последњи пут успело 2005. године, и то с 40 поена разлике.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ФРАНЦУСКЕ И ВЕЛСА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ФРАНЦУСКЕ И ВЕЛСА.

Французи су у ово време пре годину дана иза себе имали победе над Јужном Африком, Новим Зеландом а нешто касније и Грен слем Купа шест нација у џепу. Сада се изабраници Марка Ливермона далеко су од одбране Грен слема и боре се да избегну најлошији учинак од 2001. када су Куп шест нација завршили на предпоследњем месту. Триколори никада у овом такмичењу нису постигли мање од девет есеја а у досадашњем току турнира успели су само седам пута да положе лопту иза противничке гол линије. Од када их је пре четири сезоне преузо Ливермон просек поентирања по мечу им је 2,1 најслабији у последњих 30 година. Све ове чињенице, лоши односи селектора с играчима, дебакл од Аустралије у новембру као и прошлонедељни пораз у Риму дају за право противницима Ливермона да траже његову смену. Једино што би колко толико вратило пољуљан понос Французима и репутацију репрезентативцима у последњем великом такмичењу пред Светско првенство је победа против Велса.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА           

Сутра:

ШКОТСКА – ИТАЛИЈА

ИРСКА – ЕНГЛЕСКА

ФРАНЦУСКА – ВЕЛС

ТАБЕЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

[table “27” not found /]

5 Replies to “ЕНГЛЕЗИ ПРЕД ОСВАЈАЊЕМ ГРЕН СЛЕМА”

  1. E da je PArtizan na vreme poslao mejl s obavesenjem o utakmici Pobedniku i da su je odigrali i da su je pobedili i da su posle tukli i KBRK i ostale “ekipe” bili bi sampioni!!!

    ; D

  2. MA dobro ljudi pustite sad Partizan i Pobednik da li stvarno mgu VElsani da razbiju Francuze…?

    KAd su mogli Italijani valjda mogu i Velsani ali mislim da je 40 razlike ipak mnogo…

    1. Pa valjda mogu…

      Kad moze Nada za dva dana da bije i Pobednik i Partizan, moze i Vels da bije Francuze 40 razlike…

      Ahahahhahahahahaaaaaa…!!!

      Ma ne, ozbiljno, voleo bih ali realnost je nesto drugo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.