ЈУГ ПОНОВО НАПАДА СЕВЕР

ПОНОВО ЋЕ УКРСТИТИ КОПЉА: Ол блекси изводе Хаку пред Енглезима
ПОНОВО ЋЕ УКРСТИТИ КОПЉА: Ол блекси изводе Хаку пред Енглезима

После пар уводних тест мечева одиграних претходне недеље, овог викенда почиње још једна у низу турнеја репрезентација са јужне хемисфере северној. Поново ће се сударити најбољи са најбољима, стилови са стиловима, у крајњој линии и културе са културама. Оно што је посебно интересантно је да ћемо у следећих пар недеа последњи пут видети директне дуеле великана пред Светско првенство које нас очекује следеће године у Енглеској.

Управо окршај светских шампиона и домаћина предстојећег, вечерас на храму рагбија, терену стадиона Твикенхем у Лондону, највише плени пажњом из више разлога. Ово ће им бити четврти судар 2014. године. Енглеска и Нови Зеланд су одиграли у оквиру Тест мечева средином године три утакмице. Ол блекси су славили у све три али једина убедљива победа је остварена у последњем тесту у Хамилтону. У претходна два рагбисти у белом су чини се били доминантнији и веома близу победе, неки се куну да би их и остварили да није било дискутабилних одлука делиоца правде на штету гостију.

Да су у тим ситуацијама били оштећени изабраници Стјуарта Ланкастера ће желети да докажу на Твикенхему а најбољи начи да то учине је победа против најбоље селекције света. С друге стране дом рагбиста Енглеске није остао у најбољем сећању Ол блексима. Када су последњи пут били тамо угоштени, претрпели су један од најубедњивијих пораза 38:21.

Веома ће бити интересантан дуел и на стадиону Миленијум у Кардифу где ће снаге одмерити Велшани са Аустралијом. Валабиси имају новог селектора. Мајкл Чекај је са Варатасима освојио ове сезоне Супер рагби и сигурно је да жели да пренесе победнички менталитет и на нацоинали тим који се жестоко мучио претходних година. У ватреном крштењу који није имао статус тест меча Озији су савладали Барберијансе 40:36 али прави изазови тек предстоје, први је вечарса у главном граду Велса после којег су на реду у Паризу, Даблину и Лондону.

ОВОНЕДЕЉНИ ПАРОВИ ТЕСТ МЕЧЕВА КРАЈЕМ ГОДИНЕ

ЈАПАН – МАОРИ ОЛ БЛЕКС

ХОНГ КОНГ – РУСИЈА

ГРУЗИЈА – ТОНГА

ИТАЛИЈА – САМОА

ЕНГЛЕСКА – НОВИ ЗЕЛАНД

ВЕЛС – АУСТРАЛИЈА

РУМУНИЈА – САД

ФРАНЦУСКА – ФИЏИ

ИРСКА – ЈУЖНА АФРИКА

ШКОТСКА – АРГЕНТИНА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.